24.10.12

Φωτόπουλο – Κολάδες


Φωτόπουλο – Κολάδες

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ξέρετε στον συνδικαλισμό υπάρχει αυτή η ιδιαίτερη κατηγορία εργατοπατέρων, η Φωτοπουλο – Κολάδες, ένα όνομα που βγαίνει από τη σύνδεση των ονομάτων του Φωτόπουλου της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και του Κολά των αστικών συγκοινωνιών.

Γέννημα θρέμμα και οι δύο του παλιού και τελειωμένου πλέον «βαθέως ΠΑΣΟΚ», του παλιού ΠΑΣΟΚ, πρωτοπαλίκαρα και οι δύο της ΠΑΣΚΕ, της συνδικαλιστικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, είναι κάτι σαν «μπαχαλάκιδες» στο χώρο των εργαζομένων
Και αν ο Κολάς έχει διαγράψει ήδη τη φωτεινή του πορεία στα περασμένα χρόνια όταν οι εργαζόμενοι περίμεναν την απόφαση του γίγαντα Κολά για να μάθουν αν θα είχαν λεωφορεία να πάνε στις δουλειές τους ή να χάσουν το μεροκάματό τους, ο «οργισμένος επαναστάτης» Φωτόπουλος θέλει να ανέβει στην ηγεσία της ΓΣΕΕ για να προκαλέσει γενικό χάος στη χώρα, σε μια εποχή που όλα κρέμονται από μια κλωστή.
Στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ που αύριο θα εκλέξει νέα διοίκηση, ο οργισμένος εργατοπατέρας Φωτόπουλος, μετά την πρόσφατη προτροπή του να καταλάβουν οι εργαζόμενοι υπουργεία και αεροδρόμια, ζήτησε χθες και μία γενική απεργία διαρκείας, δηλαδή ένα γενικό απεργιακό χάος, ώστε να καταρρεύσει τελείως αυτή η χώρα.
Και βάζοντας και ένα κερασάκι στη ληγμένη τούρτα του που μας γυρνάει σε προχουντικές περιόδους, ο γίγαντας Φωτόπουλος απαίτησε και «χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ». Το πώς θα πληρωθούν αυτοί οι χιλιάδες του Φωτόπουλου από μία ΔΕΗ που πνέει τα λοίσθια, ούτε που τον νοιάζει, τον κυρ Νίκο. Μήπως αυτός θα τους πληρώσει;
Πυροτεχνήματα έτσι για να γίνεται μπάχαλο. Κορόνες για τα δήθεν «δίκαια του εργάτη» ανάμεσα και σε κάνα δυο ταξιδάκια στην Ευρώπη σε πεντάστερα ξενοδοχεία με λεφτά των εργαζομένων της ΔΕΗ, και όπου κάτσει η μπίλια.
Η επιτομή δηλαδή του τυχοδιωκτισμού.


Πηγή:newsbomb