30.8.12

Αδειάζει Ομπάμα το βιβλίο για τους SEAL και τον Μπιν Λάντεν


«Κομμάτια» κάνει την επίσημη εκδοχή για το πώς… αποδήμησε εις Αλλάχ ο Οσάμα μπιν Λάντεν, βιβλίο το οποίο κυκλοφορεί στις 4 του μήνα, μία εβδομάδα νωρίτερα του προγραμματισμένου, καθώς οι παραγγελίες έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Το βιβλίο έγραψε με ψευδώνυμο μέλος της ομάδας των SEAL που συμμετείχε στην επιχείρηση. Δεν χρειάστηκαν όμως παρά μόνον λίγες ώρες πριν διαρρεύσει το πραγματικό όνομα του συγγραφέα σε τηλεοπτικό δίκτυο… Ο συγγραφέας ανατρέπει τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου ότι η σκοτώθηκε με μία μόνο σφαίρα και γενικότερα η συμπεριφορά απέναντί του ήταν η πρέπουσα…

Ενώ ο μπιν Λάντεν ψυχορραγούσε, Αμερικανοί κομάντος φέρονται να άδειασαν τα όπλα τους πάνω του. Η αιτιολογία είναι ότι θεώρησαν πως θα πάρει στα χέρια του όπλο, καθώς επιχειρούσε να κρυφτεί σε κρεβατοκάμαρα του σπιτιού. Επίσης, στο ελικόπτερο που εγκατέλειπαν την οικία του στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν, ένας κομάντο έκατσε πάνω στον νεκρό τρομοκράτη…
Οι εκδότες έκαναν άλλη μια –ενδεχομένως σκόπιμη – παράλειψη: Δεν έθεσαν το βιβλίο υπόψη του Πενταγώνου ή της CIA ώστε να ελεγχθεί και να δοθεί το πράσινο φως για την έκδοσή του, αφού πρώτα θα είχε διασφαλιστεί ότι δεν περιέχει απόρρητες πληροφορίες οι οποίες δεν θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα. Το έδωσαν να το ελέγξει δικηγόρος, πρώην συνεργαζόμενος με τη διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων, για να μην υπάρξει διαρροή απορρήτων.
Άλλη μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι τα μέλη της ομάδας των SEAL δεν είχαν και την καλύτερη γνώμη για τον πρόεδρο Ομπάμα, αν και φέρονται να χειροκρότησαν μόλις δόθηκε η εντολή να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση εξουδετέρωσης του επικίνδυνου τρομοκράτη.
defence-point