13.8.12

Πως το PKK έκανε την απαγωγή του βουλευτή. Πως έμαθε για το δρομολόγιό του!


Πως το PKK έκανε την απαγωγή του βουλευτή. Πως έμαθε για το δρομολόγιό του!

To Facebook ''πρόδωσε'' το δρομολόγιο του αντιπολιτευόμενου βουλευτή του Τουρκικού κόμματος CHP κ. Χουσεϊν Αϊγκιούν που απήχθη από το ΡΚΚ στην ΝΑ Τουρκία. 

'Οπως αναφέρει η Hurriyet  ο  κ. Αϊγκιούν είχε δημοσιεύσει στον λογαριασμό του στο Facebook την επίσκεψη του στο Τούντζελι, ενώ η   Cumhuriyet αναφέρει ότι θύμα απαγωγής θα μπορούσε να ήταν και η σύζυγος του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ.Κιλιτσντάρογλου _(CHP) που θα επισκέπτονταν το Τούντζελι μαζί με τον κ. Αϊγκιούν , αλλά επέστρεψε χθες το πρωί στην Αγκυρα.

Ο τύπος - που προβάλλει με πρωτοσέλιδα την χθεσινή απαγωγή - αναφέρει ότι τα μέλη του ΡΚΚ σταμάτησαν το αυτοκίνητο του Αϊγκιούν που κατευθυνόταν στο Τούντζελι, κοντά στην πόλη Οβατζικ απήγαγαν τον ίδιο και άφησαν ελεύθερα δύο μέλη της συνοδείας του. Όταν γνωστοποιήθηκε η απαγωγή το τουρκικό ΥΠΕΣ συνέστησε ομάδα διαχείρισης κρίσης και ότι ο ΥΠΕΣ Σαχίν δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν αμέσως έρευνες για την απελευθέρωση του Αϊγκιούν.
 
Ολος ο τύπος κάνει λόγο για σόκ της Τουρκίας από την απαγωγή καθώς αποτελεί άνευ προηγουμένου γεγονός η απαγωγή μέλους  της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης από το ΡΚΚ το οποίο με αυτό τον τρόπο προέβη σε επίδειξη δύναμης.  
 
 Ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Γκιούλ και ο Πρόεδρος της Βουλής της Τουρκίας  κ. Τσιτσέκ τηλεφώνησαν στον κ. Κιλιτσντάρογλου τονίζοντας ότι θα κάνουν ότι μπορούν για την απελευθέρωση του Αϊγκιούν και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους. Εξάλλου ο πρωθυπουργός κ. Ερντογάν σε χθεσινή του δήλωση καταδίκασε το γεγονός και είπε ότι το συμβάν αυτό δείχνει σε ποιο σημείο έχει φθάσει το ΡΚΚ . Ο Πρόεδρος Γκιούλ κατά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Κιλιτσντάρογλου , χαρακτήρισε  «άκρως σημαντικό» το γεγονός της απαγωγής. 
onalert