14.8.12

ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ KAI ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ο Τομεάρχης Άμυνας και βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Γιώργος Νταβρής, εξέδωσαν την εξής κοινή απάντηση στην σημερινή ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχετικά με τη Τρόικα, τους κωδικούς και τις περικοπές κονδυλίων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας:

«1. Η ανακοίνωση του Υπουργείου δεν διαψεύδει ούτε στο ελάχιστο ότι η Τρόικα είναι κάτοχος κωδικών λειτουργικών δαπανών των Ενόπλων δυνάμεων. Το θέμα αυτό το αποσιωπά και το προσπερνά. Απλά να επαναλάβουμε ότι η πηγή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Τέρενς Κουίκ δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.


2. Σε καμία από τις δύο δηλώσεις μας δεν αναφέραμε ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε ο ίδιος προσωπική επαφή με τους όποιους υπαλλήλους της Τρόικας. Πλην, όμως, το ίδιο το Υπουργείο ομολογεί στην Ανακοίνωσή του, ότι αποστέλλει «υπηρεσιακούς παράγοντες» (αξιωματικοί ή πολιτικοί σύμβουλοι του Υπουργού άραγε;) για τις εν λόγω επαίσχυντες διαπραγματεύσεις που αφορούν στην άμυνα της πατρίδας μας, στην ίδια τη φωλιά του φιδιού, δηλαδή στο στρατηγείο της εφαρμογής των Μνημονίων, στο Υπουργείο Οικονομικών.

3. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταγράφουν το γεγονός ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, απέφυγε να δώσει ο ίδιος απαντήσεις στα ερωτήματα που του θέσαμε, διατάσσοντας να τον υποκαταστήσει η Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου του. Προφανέστατα για να μη πέσει σε κακοτοπιές!

4. Περιμένουμε ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ίδιου του Υπουργού, αν θα προκαλέσει με δική του πρωτοβουλία την επείγουσα σύγκλιση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής όπως ζήτησαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σήμερα (14 Αυγούστου 2012). Το παιγνίδι των «κύκλων του Υπουργείου» και των διαρροών, πρέπει να τελειώνει και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για σοβαρότατα ζητήματα που άπτονται Εθνικών μας θεμάτων».