21.8.12

Αποκλειστικό: «H φωτιά στη Χίο δεν σβήνει ούτε την Παρασκευή»! Οι μάχες των Εφέδρων Καταδρομέων με τις φλόγες!

«Πως σώσαμε το Ναυτικό κλιμάκιο του Προβατά» -
 
Κύπριος καταδρομέας παράτησε τις διακοπές του και παρουσιάστηκε στη Χίο κι έδωσε μάχη με τη φωτιά!
Γεώργιος Στεφάνου www.lesvospost.com
aegeantimes.gr
αρχική καταχώρηση στις 21/8/2012, 11:59
τελ. ενημέρωση 21/8/2012

Mεγάλη μάχη με τις φλόγες σε πολύ αντίξοες συνθήκες, έδωσαν τα μέλη του συλλόγου Εφέδρων Καταδρομέων της Λέσβου. Οπως δήλωσε ο Σταύρος Μυρογιάννης (φωτό) πρόεδρος εδώ και 11 χρόνια του συλλόγου Εφέδρων Καταδρομέων του Ν. Λέσβου, «η φωτιά δεν σβήνει ούτε την Παρασκευή» αναλυτικά όσα είπε στον συνεργάτη των AegeanTimes.gr, Γιώργο Στεφάνου : 


«Επιστρέψαμε εμείς οι έξι του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, διότι μας πιέζουν οι δουλειές μας. Ήμασταν οι πρώτοι που πήγαμε και σώσαμε το ναυτικό κλιμάκιο στον Προβατά, μαζί με τους ναύτες βέβαια που ήταν παλικάρια, και μετά μέχρι και σήμερα δρούσαμε στα ΑΥΓΟΝΥΜΑ, (από όπου και οι φωτό).

Γίνεται χαμός στην Χίο και δεν σβήνει ούτε μέχρι και την παρασκευή, τα μποφόρ πολλά, 7-8 και παραπάνω! Από σήμερα άρχισε να έρχεται κόσμος στο νησί, εθελοντές από την ΣΑΜΟ, κι από αλλού! Μέχρι και ένα παλικάρι ήρθε μόνο του από την Σάμο, ως εθελοντής ,έκανε διακοπές εκεί και φορτώθηκε τα μπαγκάζια του και ήρθε στη Χίο!

Αυτός ο λεβέντης είναι Κύπριος, έκανε διακοπές στην Ελλάδα και μόλις είδε τι γίνεται πηρέ το καράβι, έκοψε τις διακοπές του και μας παρουσιάστηκε στην Χίο ως εθελοντής για να βοηθήσει.

Ανατριχιάσαμε όλοι όταν μας παρουσιάστηκε!!!»


Να πούμε στο σημείο αυτό ότι ο Σταύρος Μυρογιάννης πήγε στην Χίο καβαλώντας την ιδιωτική του μηχανή ENDURΟ, και με αυτήν πλησίαζε πολύ κοντά την πυρκαγιά, βοηθώντας πάρα πολύ στην κατάσβεση στα δύσβατα μονοπάτια των περιοχών με αυτό τον τρόπο.»

Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο συνεργάτης μας Γιώργος Στεφάνου, είναι από την δράση των Εφέδρων Καταδρομέων της Λέσβου , που εδώ κι 11 χρόνια δίνουν σκληρές μάχες με τις πυρκαγιές, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, παρά μόνο η αγάπη για τον τόπο τους!

Παρουσιάστηκαν αυτόβουλα στη Χίο και βοήθησαν σημαντικά σε περιοχές που δεν μπορούσε να πλησιάσει όχι άνθρωπος αλλά κουνούπι!

Πραγματικά, αξίζουν συγχαρητήρια όλα αυτά τα παιδιά, που κρατούν ψηλά την αλληλεγγύη, επιδεικνύοντας αυταπάρνηση , κάθε φορά που ο τόπος χρειάζεται βοήθεια!

aegeantimes.gr