28.8.12

Efenpress: ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Υπουργό!

Ο Μ. Σαλμάς εξασφάλισε δωρεάν ελέγχους για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Στο 1,2 εκατ. ευρώ το όφελος για τον Έλληνα φορολογούμενο που μαστίζεται από την κρίση

 Ο Μ. Σαλμάς εξασφάλισε δωρεάν ελέγχους για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Δωρεάν ελέγχους για τον ιό του Δυτικού Νείλου εξασφάλισε μετά από εντατικές διαβουλεύσεις ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς.
Αναλαμβάνοντας το θέμα στο «παρά πέντε» κι ενώ είχαν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την απευθείας ανάθεση της παραγγελίας αντιδραστηρίων στη Roche από την υφυπουργό Υγείας κ. Φωτεινή Σκοπούλη, ο κ. Σαλμάς πέτυχε την εξασφάλιση 20.000 δωρεάν ελέγχων για τον σοβαρό αυτό ιό, που απειλεί τη Δημόσια Υγεία.
Η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού έγινε μετά από καθυστέρηση στη λήψη των σχετικών αποφάσεων. Τότε του ανετέθη να βρει μια λύση χαμηλού κόστους για τους ελέγχους, με τρόπο που να μην επιβαρύνει το «πορτοφόλι» των ασφαλισμένων.
Μετά από δύο γύρους συζητήσεων με τις αρμόδιες εταιρείες, ο κ. Σαλμάς κατέληξε σε συμφωνία, γλιτώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο από το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ που θα κόστιζε η απευθείας ανάθεση.
Με τον τρόπο αυτό, απέδειξε την πατριωτική του στάση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τον διακατέχει. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αριθμός των 20.000 δωρεάν ελέγχων που εξασφαλίστηκαν είναι επαρκής, αφού η επικίνδυνη περίοδος του ιού του Νείλου λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα, εκτιμάται ότι ακόμη κι αν οι έλεγχοι δεν φθάσουν, οι επιπλέον ανάγκες θα είναιελάχιστες και θα καλυφθούν είτε με νέα δωρεά είτε με ελάχιστα κονδύλια.
http://www.newsbomb.gr