17.8.12

Efenpress: Έπρεπε να καθίσει να τον δαγκώσει ο σκύλος;

Αστυνομικός πυροβολεί εν... ψυχρώ, σκύλο στο κέντρο της Νέας Υόρκης (βίντεο)

Αναστάτωση προκλήθηκε στο κέντρο της Νέας Υόρκης όταν Αστυνομικοί πυροβόλησαν εν ψυχρώ, σκύλο ο οποίος «περιφρουρούσε» το αφεντικό του που είχε λιποθυμήσει στην μέση του δρόμου.
Το περιστατικό συνέβη στην συμβολή της 2ης Λεωφόρου και 14ης Οδού, όταν ένας άστεγος λιποθύμησε. Ο σκύλος του όμως έμεινε δίπλα του να τον προστατεύει.
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο να διαλευκάνουν το περιστατικό προσπάθησαν να πλησιάσουν τον λιπόθυμο άστεγο, χωρίς αποτέλεσμα. Ο καφετί σκύλος δεν άφηνε κανέναν δίπλα στο αφεντικό του. Μάλιστα κινήθηκε και ενάντια σε όποιον τον πλησίαζε. Ούτε το σπρέι πιπεριού που δοκίμασαν πάνω οι αστυνομικοί δεν είχε αποτέλεσμα.
Κάποια στιγμή ο σκύλος με το όνομα Σταρ, σύμφωνα με το theinsider.gr, αποφάσισε να επιτεθεί εναντίον ενός αστυνομικού, ο οποίος δεν δίστασε σε κλάσματα δευτερολέπτου να βγάλει το περίστροφό του και να πυροβολήσει το σκύλο.
Το αποτέλεσμα της πράξης του ήταν ένας κυριολεκτικός πανικός καθώς από την μία ο Σταρ σφάδαζε από τους πόνους στην άσφαλτο βγάζοντας κραυγές και από την άλλη πολίτες φώναζαν και διαμαρτύρονταν για την «βάρβαρη» αυτή πράξη του αστυνομικού.
_____________________________________________________________________________
Εάν ο σκύλος είχε επιτεθεί στη παλαβή που σκούζει, τότε θα ούρλιαζε  εναντίον των αστυνομικών, πάλι, γιατι δεν τον πυροβόλησαν...
Efenpress
_____________________________________________________________________________
Κατά τις διαμαρτυρίες τους υποστήριζαν πως οι αστυνομικοί μπορούσαν να βρουν άλλους τρόπους να προστατευτούν από την επίθεση του σκύλου, αντί να τον πυροβολήσουν.
Ευτυχώς για όλους, τόσο ο άστεγος, όσο και ο σκύλος νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης από την πλευρά της υποστήριξε πως οι άνδρες της βρίσκονταν σε άμυνα.