24.8.12

Efenpress: Όπως πάνε, θα προσλάβουν και...Πακιστανούς στην ΕΛ.ΑΣ για αντιμετώπιση της..."ρατσιστικής" βιας!!!


Efenpress: Αν συνεχίσουν να σκέπτονται έτσι,θα το δούμε και αυτό!

Ειδικό τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. κατά της ..."ρατσιστικής βίας"

Όχι κέντρα φύλαξης, αλλά κέντρα πρώτης υποδοχής μεταναστών στον Έβρο, σύμφωνα με τον κ. Ν. Δένδια
Την σύσταση ειδικού τμήματος της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. για την καταγραφή και αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής βίας, τα οποία πληθαίνουν, προανήγγειλε στην Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Βούτση, ο υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικώς είναι «η απόλυτη αντίθεση και η απόλυτη πάταξη του φαινομένου».
Όπως μάλιστα σημείωσε, υπάρχουν ρητές εντολές προς την ΕΛΑΣ για την ακριβή καταγραφή των φαινομένων αυτών, τα οποία πάντως ως επισήμως καταγραφέντα εμφανίζονται μόλις τρία κατά το 2010 και 22 για το 2011. Ο ερωτών βουλευτής, ωστόσο, τόνισε ότι είναι μαζικά πλέον τα φαινόμενα ρατσισμού και διερωτήθηκε σε ποιο βαθμό αντιμετωπίζονται όταν ουδείς έχει συλληφθεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε από πιλοτική έρευνα του 2001, τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας που καταγράφηκαν φτάνουν τα 63 ενώ, όπως είπε, το 2012 είναι περισσότερα. «Πρόκειται για εκατοντάδες φαινόμενα ρατσιστικής βίας μέχρι και δολοφονίες», είπε ο κ. Βούτσης, παρατηρώντας ότι «σε συνθήκες κρίσης επειδή υποχωρεί το κράτος και υπάρχει υποτίμηση και απαξίωση θεσμών, ανοίγει ένα πεδίο διαμόρφωσης άλλου τύπου συλλογικοτήτων που δρουν σαν συμμορίες, ελέγχουν ταυτότητες, ξυλοκοπούν κλπ.».
Μάλιστα χαρακτήρισε ανατριχιαστικές απόψεις που εκφράζονται εντός του Κοινοβουλίου -όπως από την Χρυσή Αυγή- που αποκαλούν τη χώρα μας «σκουπιδότοπο της Ευρώπης», ενώ τόνισε ότι «η ατιμωρησία και ο σαφής και ανοιχτός συμψηφισμός, οδηγεί στην νομιμοποίηση στην συνείδηση των πολιτών των φαινομένων ρατσιστικής βίας».

Κασιδιάρης: «Είμαστε σκουπιδότοπος»
Αντιδρώντας λίγο αργότερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ηλ. Κασιδιάρης τόνισε ότι «θα επιμείνω στην ορολογία σκουπίδια και στον όρο σκουπιδότοπος της Ευρώπης». «Έτσι έχουν καταντήσει την Ελλάδα. Ζούμε έναν ανεξέλεγκτο πόλεμο που πηγάζει από μετανάστες», είπε και χαρακτήρισε «τέχνασμα» τα περί ρατσιστικής βίας. Με αφορμή δε την υπόθεση του πακιστανού που κατηγορείται για την απάνθρωπη επίθεση κατά της 15χρονης στην Πάρο, τον χαρακτήρισε «σκουπίδι» και αναφερθείς στην απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αποδεχθούν τον ισχυρισμό του ότι είναι 19 ετών, με αποτέλεσμα να προφυλακιστεί στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα (όπου φυλακίζονται νέοι έως 21 ετών), είπε ότι «είναι ή τρελοί ή τυφλοί» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τους καλύπτει», την ώρα που «αυτό το σκουπίδι εμπαίζει ολόκληρη την Ελλάδα», όπως ανέφερε.

Όχι κέντρα φύλαξης, αλλά κέντρα υποδοχής μεταναστών στον Έβρο
Εν τω μεταξύ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Γ. Ντόλιου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν στον Έβρο κέντρα φύλαξης αλλά κέντρα πρώτης υποδοχής μεταναστών. Αναφερθείς δε στην έκταση του προβλήματος είπε ότι «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτου κινδύνου» εξαιτίας του μεταναστευτικού, δηλώνοντας μάλιστα ότι «δεν έχει την παραμικρή έννοια να παραμένει κανείς υπουργός αν δεν υπηρετεί μια συγκεκριμένη πολιτική αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος». Σχετικά με την μετατροπή των δυο σχολών αστυφυλάκων στην Θράκη σε κέντρα υποδοχής, είπε ότι είναι προσωρινή. Η δυνατότητα λειτουργίας πολλών σχολών είναι μάλλον μακρινή, διευκρίνισε ο κ. Δένδιας, υπογραμμίζοντας πάντως ότι αν λειτουργήσει έστω και μια σχολή, αυτή θα είναι στη Θράκη αλλά όχι στο Διδυμότειχο.
ΒΗΜΑ