19.8.12

EFENPRESS: Ποιοι...Ρομά, @@γυφτοι ακαθορίστου υπηκοότητος είναι...



Τώρα κλέβουν και πετρέλαιο οι «ΡΟΜΑ» για το χειμώνα!
Συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις κλοπές οι «ΡΟΜΑ»


Συνελήφθησαν, προχθές το βράδι στην περιοχή «Λάρσος» της Λέσβου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, τρεις ημεδαποί Ρομά ηλικίας 20, 15 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή. 

Κατά την εξέλιξη των ερευνών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν λίγο αργότερα στην ίδια περιοχή, τέσσερις ακόμη ημεδαποί Ρομά ηλικίας 55, 29, 22 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συνέργεια σε διακεκριμένη κλοπή.


Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο, εντοπίσθηκαν ο 20χρονος και οι δύο ανήλικοι, τη στιγμή που αφαιρούσαν ποσότητα πετρελαίου κίνησης από ντεπόζιτο φορτηγού, ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη παραπάνω περιοχή. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τη διαφυγή των τριών δραστών, θα διευκόλυναν οι τέσσερις προαναφερόμενοι συνεργοί τους, οι οποίοι τους ανέμεναν σε Ι.Χ. φορτηγό ιδιοκτησίας του 55χρονου. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Σχόλιο lesvospost.com

“Συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις κλοπές οι «ΡΟΜΑ» μετά και από σωλήνες, χρήματα, ρούχα, γυαλιά, τσάντες, σίδερα κ.α, τώρα άρχισαν να κλέβουν και πετρέλαιο για το χειμώνα. Βλέπετε το πετρέλαιο ακρίβυνε και δεν θα μπορέσουν να αγοράσουν το χειμώνα και είπαν ας κλέψουμε και λίγο από κανά φορτηγό….

Το θέμα πάντως δεν σηκώνει πλάκα, καθώς πολλοί πολίτες έχουν πέσει θύματα των ΡΟΜΑ, τελευταία καταγγελία που μας έκανε κάτοικος της περιοχής Παγανή Μυτιλήνης ο οποίος δεν το κατήγγειλε στην αστυνομία καθώς δεν γίνεται και κάτι από τις αρμόδιες αρχές είναι ότι του έκλεψαν όλους τους σωλήνες από καταστήματα ιδιοκτησίας του αξίας περίπου 2500€ και τώρα αναγκάζεται από το υστέρημα του να ξαναβάλει καινούριες καθώς τα καταστήματα τα έχει ενοικιασμένα σε διάφορους εμπόρους της Μυτιλήνης…
Μήπως θα πρέπει οι αστυνομικές αρχές αλλά και ο Δήμος Λέσβου να εφαρμόσουν πιο δραστικά μέτρα καθώς χειμώνας έρχεται και μάλλον θα αρχίσουμε να σφραγίζουμε τα αυτοκίνητα μας και τα φορτηγά για να μην μας κλέβουν πετρέλαιο και βενζίνη…

http://www.aegeantimes.gr