11.8.12

Efenpress: "περίεργοι" χρονικά, σεισμοί στο ΙΡΑΝ...


Δεκάδες νεκροί από τα φονικά Ρίχτερ στο Ιράν

ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΑ

Δεκάδες νεκροί από τα φονικά Ρίχτερ στο Ιράν


Στους 87 ανέρχονται οι νεκροί, ενώ 600 είναι τραυματίες από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν σήμερα στην περιοχή της Ταμπρίζ, μια πόλη 1,5 εκατομμυρίων κατοίκων στο βορειοδυτικό Ιράν, σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους.
Το Ιρανικό Φοιτητικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε, επικαλούμενο τον επικεφαλής του εθνικού κέντρου εκτάκτων αναγκών, Γκολαμρεζά Μασουμί, πως περίπου 600 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πρόσθεσε πως «60 χωριά καταστράφηκαν από 60%-80% και τέσσερα χωριά 100%»
«Ζητάμε από τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται. Η βοήθεια φθάνει και τα συνεργεία διάσωσης βρίσκονται ήδη επί τόπου», συνέχισε.
Δύο σεισμοί μεγέθους 6,2 και 6, το επίκεντρο των οποίων βρισκόταν αντίστοιχα στην Αχάρ και τη Βαρζεγκάν, εξήντα χιλιόμετρα από την Ταμπρίζ και με περίπου δέκα χιλιόμετρα εστιακό βάθος, έπληξαν την περιοχή στις 16:53 τοπική ώρα (15:23 ώρα Ελλάδας) και 17:04 (15:34 ώρα Ελλάδας).
Δεκάδες νεκροί από τα φονικά Ρίχτερ στο Ιράν
Οι πόλεις Ταμπρίζ, Αρντεμπίλ και Μεχραμπάν, καθώς και πολλά χωριά επλήγησαν επίσης από τους δύο σεισμούς και τους πολλούς μετασεισμούς που ακολούθησαν.
Το Ιράν βρίσκεται πάνω σε πολλά σημαντικά σεισμικά ρήγματα και έχει υποστεί πολλούς καταστροφικούς σεισμούς.
Ο πιο φονικός σεισμός των τελευταίων ετών σκότωσε 31.000 ανθρώπους, το ένα τέταρτο του πληθυσμού, στην πόλη Μπαμ (νότιο Ιράν) το Δεκέμβριο του 2003.
ethnos