18.8.12

"Προστασία" στη Θράκη ήρθε να "πουλήσει" ο Τούρκος αντιπρόεδρος.Θα του απαντήσει κανείς;


`Προστασία` στη Θράκη ήρθε να `πουλήσει` ο Τούρκος αντιπρόεδρος.Θα του απαντήσει κανείς;

ΜΑΝΩΛΗ ΚΩΣΤΙΔΗ

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης ,Μπεκίρ Μπόζνταγ ο οποίος επισκέπτεται τη Δυτική Θράκη από την πρώτη μέρα της παρουσίας του άρχισε τις προκλητικές του δηλώσεις. 
« Είμαστε πάντα δίπλα στα αδέλφια μας και θα παραμείνουμε. Να ξέρετε πως αν τσιμπήσει ένα αγκάθι τα αδέλφια μας στη Δυτική Θράκη, εκείνο το αγκάθι θα έχει τσιμπήσει κι εμάς» δήλωσε ο ίδιος στην ομιλία του «στον αυτοαποκαλούμενο « Σύλλογο Νέων Τούρκων» στην Κομοτηνή.


Ο τούρκος αντιπρόεδρος ισχυρίστηκε πως η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων και δήλωσε προκλητικά πως δεν συμβαίνει το ίδιο με την Ελλάδα.
«Υπάρχουν κάποια προβλήματα. Παρά τις διεθνείς συμφωνίες η εκλογή του μουφτή δεν είναι εφικτή. Αυτό είναι λάθος από την άποψη ους διεθνούς δικαίου. Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυτούς τους κανόνες.»
«Τα αδέλφια μας οι Μουσουλμάνοι Τούρκοι έχουν δικαιώματα τα οποία προκύπτουν από τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο. Ελπίζουμε αυτά να γίνουν αποδεκτά και από την Ελλάδα» δήλωσε ο Μπόζνταγ.

Ο τούρκος αντιπρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει και για το θέμα του τεμένους στην Αθήνα. « Η ελληνική πρωτεύουσα είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης που δεν έχει χώρο προσευχής για τους Μουσουλμάνους. Γνωρίζουμε ότι γίνονται εργασίες για το θέμα κατασκευής τεμένους στην Αθήνα και ελπίζουμε να γίνει σύντομα. Διότι εκεί ζουν πολλοί Μουσουλμάνοι αλλά και υπάρχουν και πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη αυτή» δήλωσε ο Μπόζνταγ.

onalert