14.8.12

Θεσσαλονίκη: Πλατεία και πάρκινγκ στην «καρδιά» των Συκεών



ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΒΑΤΑΛΗ
Η πρώτη «πράξη» για τη δημιουργία μιας σύγχρονης πλατείας ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών έγινε χτες πραγματικότητα. Εκσκαφικά μηχανήματα έπιασαν δουλειά και προχώρησαν σε εργασίες κατεδάφισης των παλιών κτιρίων των 1ου και 5ου δημοτικών σχολείων.
Τα δύο σχολεία είχαν εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια, εξαιτίας προβλημάτων στατικότητας και μετατράπηκαν σε χώρους συγκέντρωσης περιθωριακών στοιχείων. Τη θέση τους, σε αυτή την έκταση των 2.340 τ.µ., θα πάρει μια πλατεία, στην οποία θα κυριαρχεί το πράσινο, αλλά και ένα τριώροφο υπόγειο πάρκινγκ περίπου 120 θέσεων.

«Για την περιοχή μας είναι ένα έργο πνοής, που θα προσφέρει μεγάλη ανακούφιση στους συνδημότες μας και θα συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, και προσθέτει: «Φθάσαμε στην τελική ευθεία της υλοποίησής του παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που τάχθηκε κατά της κατεδάφισης των κτιρίων και των βοηθητικών χώρων, που προστέθηκαν μετέπειτα, και παρά το ότι κρίθηκαν ακατάλληλα κι επικίνδυνα για την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας».

«Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας...»
Οι εργασίες κατεδάφισης, συνολικού προϋπολογισμού 197.000 ευρώ, ξεκίνησαν παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Θόδωρου Κυζιρίδη, και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου. «Πρόκειται για ένα έργο που στην ολοκλήρωσή του θα σημάνει τη συνολική αλλαγή της εικόνας της περιοχής, κάτι που ζητούσαν οι κάτοικοι και είχε δεσμευτεί κι ο ίδιος ο δήμαρχός μας προσωπικά, φροντίζοντας πρώτα να λυθεί το θέμα στέγασης των μαθητών σε σύγχρονα διδακτήρια», δήλωσε ο κ. Κυζιρίδης.
Οι εργασίες ολοκληρώνονται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας με την απομάκρυνση των περίπου 3.000 κ.μ. μπαζών, τα οποία θα οδηγηθούν στην ανακύκλωση. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η πρώτη ασφαλής διαμόρφωση του χώρου μέχρι την έναρξη του δεύτερου κύκλου, που είναι η δημιουργία του πάρκου και η κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ, οι μελέτες των οποίων είναι έτοιμες και προωθούνται οι διαδικασίες για την ένταξή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με το συνολικό προϋπολογισμό να φθάνει στα 8 εκατ. ευρώ.
agelioforos.gr