10.8.12

Συναγερμός στη Νάξο για τους δολοφόνους


Συναγερμός στη Νάξο για τους δολοφόνους
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ολόκληρη η δύναμη της Αστυνομίας Νάξου και Λιμενικού κινητοποιήθηκαν σε δύο απομονωμένες περιοχές του νησιού αλλά και στο λιμάνι της Νάξου, γιατί υπήρχαν οι πληροφορίες από ψαράδες της περιοχής ότι είδαν ένα φουσκωτό με τρεις άνδρες να πλησιάζει το νησί και να αποβιβάζονται στη Νάξο τρεις νεαροί κρατώντας δύο μεγάλα σακβουαγιάζ.

Πριν από λίγο επικοινώνησα με το διοικητή Νάξου ο οποίος μου επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή λέγοντάς μου ότι δεν υπήρξε ουσιαστικό αποτέλεσμα από τις έρευνες αυτές αλλά όλες οι δυνάμεις αστυνομίας και λιμενικού είναι σε συναγερμό γιατί είναι πολύ πιθανό ο πρώτος σταθμός των ληστών να είναι η Νάξος, λόγω της μικρής απόστασης του νησιού από την Πάρο.
Το χρονικό της δολοφονίας
Οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του άτυχου Παριανού είναι ανατριχιαστικές: λίγα λεπτά μετά που άνοιξε η Alpha Bank στη Νάουσα της Πάρου, μπήκαν μέσα τρία άτομα κρατώντας όπλαενώ ένα τέταρτο ή και πέμπτο –κατά μία πληροφορία- περίμεναν έξω με ένα αυτοκίνητο που είχε αναμμένη τη μηχανή. Επειδή όμως εκεί που βρίσκεται η πόρτα της τράπεζας δεν μπορούν να πλησιάσουν αυτοκίνητα, το αυτοκίνητο των ληστών ήταν σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από την τράπεζα. Ακινητοποίησαν τους πάντες, άρπαξαν άγνωστο αριθμό χρημάτων και βγήκαν τρέχοντας ενώ από πίσω τους ένας υπάλληλος της τράπεζας φώναζε «πιάστε τους, έχουν ψεύτικα όπλα».
Για κακή του τύχη, εκείνη τη στιγμή περίμενε πελάτες λίγα μέτρα μετά την τράπεζα, σε σταθμό Ταξί ο άτυχος γαμπρός της Μοσχολιού, ο οποίος βγήκε από το ταξί του και καθώς περνούσαν από μπροστά του οι τρεις ληστές, προσπάθησε με τρικλοποδιά να γκρεμίσει κάποιον από αυτούς.
Τότε ο ένας από τους τρεις έστρεψε το πιστόλι του και τον πυροβόλησε κατευθείαν στο κεφάλι εν ψυχρώ, οι παριστάμενοι πάγωσαν από τον πυροβολισμό και τότε βρήκαν την ευκαιρία οι τρεις ληστές να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο και να φύγουν προς την πλευρά του Αμπελά (Νάουσα).
15 λεπτά αργότερα, το αυτοκίνητό τους βρέθηκε καμένο στο Ιστέρνη Νάουσας, μία περιοχή αμφιθεατρικά της Νάουσας προς την πλευρά της Νάξου, όπου υπάρχουν και εξοχικά σπίτια πρώην υπουργών και επώνυμων Ελλήνων.
Οι πληροφορίες μιλούν για εν συνεχεία αναχώρηση με φουσκωτό για να χαθούν τα ίχνη τους.
newsbomb