1.8.12

Κεδίκογλου: Δεν έχει όρια η πολιτική σχιζοφρένεια του Α. Τσίπρα


Για πολιτική σχιζοφρένεια του Α. Τσίπρα που δεν έχει όρια, κάνει λόγο ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη, κατά την οποία ο Α. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη, χαρακτηρίζοντάς τους «τρόικα εσωτερικού» και «μοιραία τριανδρία».

Κεδίκογλου: Δεν έχει όρια η πολιτική σχιζοφρένεια του Α. Τσίπρα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι από τη μία προωθούν με όλες τους τις δυνάμεις το λόμπι που θέλει τη χώρα εκτός ευρώ και από την άλλη ορκίζονται στο όνομα της ευρωπαϊκής της πορείας.

«Οι Έλληνες γνωρίζουν καλά και δεν συγχωρούν τα "φετίχ" του κ. Τσίπρα. Ας ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες θα εμποδίσουν την πέμπτη φάλαγγα της δραχμής να πετύχει το στόχο της», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.
Μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση, στην πόλη της Κατερίνης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και τους κυβερνητικούς εταίρους, χαρακτηρίζοντάς τους μεταξύ άλλων «τρόικα εσωτερικού» και «μοιραία τριανδρία».
«Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών επιλογών της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά. Για την αποτροπή της ορατής και οριστικής χρεοκοπίας και της εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. Γιατί εκεί μας οδηγεί η τριάδα του Μνημονίου. Εκεί μας οδηγούν ο κ. Σαμαράς – ο Πρωθυπουργός της δραχμής – και οι συνένοχοι στο έγκλημα – ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, που προσπαθούν να κρυφτούν ο ένας πίσω από το δάχτυλο του άλλου. Και όλοι μαζί προσπαθούν να κρυφτούν από τον ελληνικό λαό. Γιατί τον εξαπάτησαν. Εκβίασαν και υφάρπαξαν την ψήφο του κινδυνολογώντας με τη δραχμή. Που δήθεν θα έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Και τώρα τη φέρνουν οι ίδιοι.

Με την τυφλή εμμονή τους στο πρόγραμμα της εξαθλίωσης και της χρεοκοπίας. Στο Μνημόνιο. Μην προσπαθείτε να κρυφτείτε άλλο κύριοι της τρόικας εσωτερικού. Δεν μπορείτε να κοροϊδέψετε πια κανέναν.

Ανακοινώστε τις περικοπές που έχετε αποφασίσει. Και αναλάβετε πλήρως και εξ' αδιαιρέτου την πολιτική ευθύνη για τις συνέπειές τους. Γνωρίζει η μοιραία τριανδρία ότι δεν πάει άλλο. Ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Αλλά επιμένουν. Παραιτούμενοι από την επαναδιαπραγμάτευση. Και πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τις δικές τους δεσμεύσεις.

Αποδεικνύοντας, έτσι, οι ίδιοι ότι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά είναι το ισοδύναμο του «λεφτά υπάρχουν» των εκλογών του 2009. Δεσμεύτηκαν ότι δεν θα υπήρχαν νέες οριζόντιες περικοπές. Και τώρα επινοούν, επεξεργάζονται και διαρρέουν όλων των ειδών τις οριζόντιες περικοπές» ανέφερε ο Α. Τσίπρας.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, για τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ενώ έστρεψε τα πυρά του και εναντίον του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, χαρακτηρίζοντάς τον ως «φυσικό αυτουργό του μνημονίου», λέγοντας ότι «εκτοξεύει φραστικά πυροτεχνήματα» και ότι «απλά σκηνοθετεί την τελευταία πράξη του δράματος».
Αναφερόμενος στο θέμα της Αγροτικής Τράπεζας, τόνισε ότι η συγχώνευση της ΑΤΕ με την Τράπεζα Πειραιώς, είναι προσωρινή και δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του θα την ακυρώσει, σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει αυτή τη σκανδαλώδη εκποίηση. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την ΑΤΕ στο δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο», επισήμανε ο Α. Τσίπρας ο οποίος χαρακτήρισε την ΑΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη ΔΕΗ και τους άλλους στρατηγικής σημασίας δημόσιους οργανισμούς, «θεσμούς στήριξης της ευημερίας του ελληνικού λαού», ενώ ειδικά για την ΑΤΕ προειδοποίησε ότι «θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις", όλοι όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία συγχώνευσης.
ethnos.gr