4.8.12

ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΓΙΑ Μ.ΡΕΠΟΥΣΗ: «ΒΑΛΑΜΕ ΤΟ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ!»

15
Ζήτησε να παραιτηθεί η κα. Μαρία Ρεπούση
Την οργισμένη αντίδραση του σπάνια ομιλούντα Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου προκάλεσε η πρόταση της Βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ και πανεπιστημιακού Μ. Ρεπούση, να καταργηθεί ο εκκλησιασμός στα σχολεία. Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πολίτες να μην ξεχνούν τις παραδόσεις, τα θεμέλια και τις ρίζες του τόπου, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δυστυχώς έχει μπει στο πνεύμα των «ξενοσπουδαγμένων». «Δεν είμαστε αντίθετοι στις σπουδές στο εξωτερικό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την παράδοση μας, τα θεμέλια και τις ρίζες μας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος αφήνοντας αιχμές για την πρόταση της Μαρίας Ρεπούση να καταργήσει τον εκκλησιασμό στα σχολεία.
 Υπονοώντας την πρόσφατη πρόταση της κυρίας Ρεπούση ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σε αυτό τον τόπο για αυτό το χώρο; Ποιό είναι το δικαίωμα σου που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά;. Τους ρώτησες τους γονείς;». Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως υπάρχει μία ηττοπάθεια στην Ελλάδα να μην γίνεται αναφορά στο έργο και την προσφορά της Εκκλησίας και υπάρχει πρόβλημα από μερικούς «που λένε ότι στη Μικρά Ασία συνωστίζονταν οι Έλληνες σαν να ήταν στο λεωφορείο για να μπούνε να φύγουν».

Μητροπολίτης Διονύσιος:
«Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!»

Σχετικά με το θέμα ο Μητροπολίτης Κορίνθου φανερά οργισμένος και τονίζοντας την αμέριστη συμπαράσταση των Ιεραρχών σε όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να πιστεύουμε σε όποιον Θεό θέλουμε και να τον λατρεύουμε όπως θέλουμε. Το Σύνταγμα έχει όρους και όρια… Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, όπως λέει το Σύνταγμα, είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Με έκπληξη ακούσαμε όσα είπε η κα Ρεπούση. Και τα είπε όχι σαν κα Ρεπούση που έχει την ευθύνη των λεγομένων της, αλλά σαν εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας! Δηλαδή, «βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα». Και η κα Ρεπούση, πιστή στις ιδεολογικές της αρχές και τις πολιτικές της πεποιθήσεις, παραβαίνει το Σύνταγμα και βολιδοσκοπεί τον κόσμο, αν θα πρέπει να σταματήσει ο εκκλησιασμός στα σχολεία. Μήπως έπρεπε ο Αρχιεπίσκοπος να της πει συγχαρητήρια; Όταν εδώ χανόμαστε και αυτή η κυρία ψάχνει να βρει τον τρόπο να μας αφελληνίσει;».

΄Να κάτσει εκεί που κάθεται και να παραιτηθεί!΄

«Γι΄ αυτό και ο -κατ΄ ομολογία όλων- πράος Αρχιεπίσκοπος  έφτασε στο σημείο να πει «Ως εδώ και μη παρέκει!» Αυτό μας μάρανε; Ακόμα και ο Στάλιν ανακάλεσε την απόφασή του και άνοιξε τις εκκλησίες, ως ελπίδα για τους πολίτες της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό δεν τους έγινε μάθημα; Κι έρχονται να το εφαρμόσουν στη Δημοκρατική Ελλάδα; Στηρίζουμε και αποδεχόμαστε όσα είπε και αποφάσισε ο Αρχιεπίσκοπος. Και όπως είπε «θα μας βρουν αντιμέτωπους»! Κυρά μου, να ρωτήσεις τους Έλληνες να θέλουν να κόψουν από τα παιδιά τους την εκκλησία! Να το ρωτήσει ευθέως. Και να αλλάξει το Σύνταγμα! Ειδάλλως να κάτσει εκεί που κάθεται και να παραιτηθεί! Και να αφήσουν τα τερτίπια επιτέλους!!». 


http://www.agioritikovima.gr/