8.8.12

ΤΟΥΡΚΙΚΗ «ΕΞΟΡΜΗΣΗ» ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ

15
Επιμέλεια: Γιώργος Θεοχάρης
Ο Αντιπρόεδρος της  γείτονος, Μπεκίρ Μπόζνταγ, στη ∆υτική Θράκη.
Τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της χώρας  θα εορτάσει το Ραμαζάνι σε χωριό της Θράκης  και θα περιοδεύσει σε πομακοχώρια.

Η ελληνική κυβέρνηση αν έκανε κάτι ανάλογο σε τουρκικό έδαφος τι θα γινότανε;
Διοτι δεν ειναι μόνο ο εορτασμός αλλά   η εξαναγκαστική...τουρκοποίηση πληθυσμού της δυτικής θράκης.
Δυστυχώς όμως οι @@@@@  πολιτικοί μας αδιαφόρησαν, και συνεχίζουν να το κάνουν, για τις μειoνότητες και την προστασία των Χριστιανών ορθοδόξων στην περιοχή.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα "Aπογευματινή" της κωνστανινούπολης, οΜπεκίρ Μπόζνταγ, σε μία προσπάθεια να δείξει την συμπαράσταση και τη στήριξη της κυβέρνησης στην εκεί μειονότητα, θα βρίσκεται στη ∆υτική Θράκη για να γιορτάσει το Μπαϊράμι του Ραμαζανιού με τους εκεί ομογενείς του. Ο κ. Μπόζνταγ, τον οποίο θα συνοδεύει αντιπροσωπεία αξιωματούχων, θα φτάσει εκεί στις 17 Αυγούστου για τριήμερη επίσκεψη και θα γιορτάσει το μπαϊράμι στο χωριό Εχίνος της Ξάνθης.

Αργότερα, θα μεταβούν στην ορεινή περιοχή του νομού, όπου θα επισκεφθούν το δήμο Μύκης. Ο Μπεκίρ Μπόζνταγ, θα παραβρεθεί το ίδιο βράδυ σε γεύμα ιφτάρ, το τελευταίο του φετινού Ραμαζανιού, στο χωριό Κένταυρος, ενώ την Κυριακή, 19 Αυγούστου, θα γιορτάσει το μπαϊράμι στον Εχίνο και θα επιστρέψει.

Κατά την επίσκεψη, τον κ. Μπόζνταγ θα τον συνοδεύσουν ο Γενικός ∆ιευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας Τέχνης και Πολιτι- σμού κ. Χαλίτ Ερέν, ο πρόεδρος της ∆ιεύθυνσης Τούρκων του Εξωτερικού και συγγενών κοινοτήτων και πληθυσμών της Τουρκικής Πρωθυπουργίας, Κε μάλ Γιουρτνάτς καθώς και οι βουλευτές Χακάν Τσαβούσο γλου και Μεχμέτ Μουεζίνογλου που κατάγονται από τη ∆υτική Θράκη και ορισμένοι εξέχοντες γραφειοκράτες, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Ο κ. Μπόζνταγ και οι συνεργάτες του, την Παρασκευή, θα πραγματοποιήσουν επαφές στην Κομοτηνή και θα επισκε- φθούν μειονοτικούς συλλόγους και ιδρύματα ενώ στη συνέ- χεια το βράδυ της ίδιας μέρας θα παραβρεθούν σε γεύμα ιφτάρ, στη Φιλύρα. 
http://www.agioritikovima.gr