13.8.12

Νεκροί ισλαμιστές από πυρά Αιγυπτίων στρατιωτών


Πέντε ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν χθες μετά την έφοδο Αιγυπτίων στρατιωτών σε κρησφύγετο κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, όπου ο αιγυπτιακός στρατός πραγματοποιεί μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να επαναφέρει την τάξη στην περιοχή, δήλωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αλλά και αυτόπτες μάρτυρες.

Τα στρατεύματα εντόπισαν τους ισλαμιστές μαχητές στο χωριό Αλ Γούρα, περίπου 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα και ενώ είχαν φτάσει στην περιοχή μετά την επίθεση την περασμένη Κυριακή, που στοίχισε τη ζωή σε 16 Αιγύπτιους συνοριοφύλακες.


Σε λόγο που έβγαλε την Κυριακή, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη. Συνέχισε λέγοντας, «δεν θα κοιμάμαι ήσυχος έως ότου οι κάτοικοι του Σινά είναι ήρεμοι στα σπίτια τους. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Έχουμε ότι χρειάζεται για να σταματήσουμε αυτές τις εγκληματικές πράξεις».

Όπως μετέδωσε το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Ρόιτερς, οι δυνάμεις ασφαλείας δήλωσαν ότι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -τρεις από σφαίρες ενώ δύο πτώματα βρέθηκαν απανθρακωμένα σε μια καλύβα, η οποία είχε καεί συθέμελα. Ένας αστυνομικός δήλωσε ότι, «άνθρωποι της περιοχής παρείχαν πληροφορίες σχετικά με μια ομάδα αγνώστων αντρών, οι οποίοι κρύβονταν σε μια αυτοσχέδια καλύβα. Αμέσως έγινε έφοδος στην περιοχή. Οι άγνωστοι άνοιξαν πυρ και η αστυνομία ανταπέδωσε τα πυρά». 

Οι δυνάμεις της αστυνομίας δήλωσαν αργότερα ότι στην περιοχή βρέθηκαν όπλα, εκτοξευτήρες πυραύλων, ένα φορτηγό και μια μοτοσικλέτα.
real.gr