11.8.12

Θεσσαλονίκη: Η ΔΕΘ των...συλλαλητηρίων


ΤΟΥ ΙΩΝΑ ΤΣΩΧΟΥ
Σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει, ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την Εκθεση το πρωί του Σαββάτου, αλλά δε θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς ούτε θα δώσει την Κυριακή συνέντευξη Τύπου.
Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, δήλωσε ότι η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ θα πραγματοποιήσουν κανονικά το συλλαλητήριο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που έχει οριστεί για το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου.
«Ετσι κι αλλιώς ο πρωθυπουργός δεν έχει τίποτε θετικό να πει. Μόνο αρνητικά για το λαό μέτρα έχει να ανακοινώσει και ήδη έχει επιλέξει το δρόμο της σιωπής», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΘ στο ΑΠΕ/ΜΠΕ προσθέτοντας ότι τα προβλήματα των εργαζομένων έχουν οξυνθεί, ενώ η ανεργία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΘ, στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης κινείται στο 33%.
Επίσης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μιλώντας στον «Α», αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προγραμματιστούν «επιπλέον» εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τις ώρες που θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Αγνωστο είναι ακόμη αν θα παραστεί στο συλλαλητήριο του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας, όπως παραδοσιακά έπραττε τα τελευταία χρόνια.
Κανονικά θα γίνει και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 6.30 μ.μ. του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους, όπως τόνισε στον «Α» το στέλεχος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.
..........................
agelioforos