29.8.12

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παράνομος οίκος ανοχής- συλλήψεις


Σύλληψη 59χρονου ημεδαπού σχετικά με παράνομο οίκο ανοχής



Μεσημβρινές ώρες της 28-08-2012, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός ενώ αναζητείται 47χρονη ιδιοκτήτρια του οικήματος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Διευκόλυνσης ακολασίας άλλων», παράβασης του Νόμου «Περί Όπλων», παράβασης του Νομού Περί «Εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων και άλλων διατάξεων»και Περί «Εξορθολογισμού και βελτίωσης στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις». 



Συγκεκριμένα, εντοπίσθηκε 33χρονη ημεδαπή, να εκδίδεται σε παράνομο οίκο ανοχής, επί της οδού Μοναστηρίου, χωρίς να είναι εφοδιασμένη με σχετική άδεια εγκατάστασης και χρήσης του ανωτέρω οικήματος, χωρίς να κατέχει πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος, ενώ δεν είχε εξεταστεί από αρμόδια υγειονομική αρχή. 

Επιπρόσθετα, εντός του παράνομου οίκου  ανοχής συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός, ο οποίος διευκόλυνε την κατ’ επάγγελμα ασέλγεια της 33χρονης, επιτηρώντας τον εξωτερικό χώρο της προαναφερόμενης οικίας για την αποφυγή πιθανού ελέγχου, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα στιλέτο. 

Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος της 47χρονης ημεδαπής, ιδιοκτήτριας του οικήματος, η οποία παραχώρησε το εν λογω οίκημα στην 33χρονη για να χρησιμοποιηθεί ως οίκος ανοχής παρόλο που δεν πληροί τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό κατ’ επάγγελμα την ασέλγεια μεταξύ άλλων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ σε βάρος της 33χρονης συντάχθηκε Έκθεση Αρχής.