1.8.12

Απαγωγή αλά Ρωσικά στη Χαλκιδική!


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ
Με ένα «διερευνητικό» τηλεφώνημα και τη στοχοποίηση ολόκληρης της οικογένειας ενός Ρώσου μεγαλοεπιχειρηματία ξεκίνησε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το «στήσιμο» μιας απαγωγής, η οποία οργανώθηκε στη Ρωσία, αλλά ως τόπος «εκτέλεσης» επιλέχτηκε η Χαλκιδική.
Τα θύματα, για την απελευθέρωση των οποίων ζητούσαν 5.000.000 ευρώ, ένας 51χρονος ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρίας, η 43χρονη σύζυγος του και ο 17χρονος γιος τους, είχαν κλείσει ξενοδοχείο στην περιοχή της Ποτίδαιας για τις διακοπές τους. Ωστόσο, η απαγωγή είχε αίσιο τέλος, καθώς ο επιχειρηματίας κατόρθωσε να δραπετεύσει και να ειδοποιήσει την αστυνομία με το κινητό τηλέφωνο ενός καλεσμένου σε... γάμο.

Από τις αρχές συνελήφθησαν οι δύο από τους δράστες: ένας 41χρονος Ρώσος και ένας 35χρονος υπήκοος Καζακστάν, ενώ ο τρίτος συνεργός τους, ένας 37χρονος, επίσης με καταγωγή από Ρωσία, παραδόθηκε μόνος του στις αρχές. Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή και ληστεία κατά συναυτουργία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δράστες, ο 41χρονος Ρώσος, είχε φροντίσει να βρίσκεται και ο ίδιος για... διακοπές σε περιοχή της Χαλκιδικής μαζί με την οικογένειά του και συγκεκριμένα τα παιδιά του και την πρώην σύζυγο του.

Παρίστανε το «φίλο»
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη επαφή του 41χρονου, φερόμενου ως «εγκέφαλου» της οργάνωσης, με την οικογένεια του θύματος έγινε τουλάχιστον ένα μήνα πριν. «Γνώριζε από παλιά τη σύζυγο του επιχειρηματία, καθώς είχαν συναντηθεί σε διακοπές που είχαν κάνει στην Ελλάδα. Επεδίωξε λοιπόν να μιλήσει μαζί της, τους στοχοποίησε και έμαθε ότι θα έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική. Φρόντισε μάλιστα να τους προϊδεάσει για την παρουσία του εκεί λέγοντας πως και αυτός επρόκειτο την ίδια περίοδο να επισκεφτεί την Ελλάδα», εξηγεί αξιωματικός της ΕΛΑΣ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος έφτασε στη Χαλκιδική την ίδια μέρα με τη σύζυγο και το γιο του επιχειρηματία, στις 23 Ιουλίου και γρήγορα ήρθε σε επαφή μαζί τους καλλιεργώντας μία φιλική σχέση.
Τους άρπαζαν και τους... νάρκωναν
Οπως αναφέρει στέλεχος της αστυνομίας, το σχέδιο μπήκε στην τελική ευθεία στις 27 του μήνα, την περασμένη Παρασκευή, όταν έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο 51χρονος Ρώσος μεγαλοεπιχειρηματίας. «Ο 41χρονος τον πλησίασε και του είπε πως τον είχε στείλει η γυναίκα του για να τον παραλάβει. Ωστόσο, αντί να τον μεταφέρει στο ξενοδοχείο, τον οδήγησε σε ένα σπίτι στη Νέα Σκιώνη», επισήμανε αξιωματικός. Εκεί ο φερόμενος ως δράστης τού πρόσφερε καφέ με... υπνωτικό, με συνέπεια να τον εξουδετερώσει, ενώ στη συνέχεια παρέσυρε στο ίδιο σπίτι και τη σύζυγο του επιχειρηματία, λέγοντάς της πως ο άντρας της την περίμενε. Ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο νάρκωσε και την 43χρονη γυναίκα, ενώ την ίδια τύχη είχε και ο 17χρονος γιος τους. «Στο χώρο του σπιτιού βρήκαμε πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα, όλα ρώσικα. Πιστεύουμε πως τους κρατούσαν κοιμισμένους κάνοντας τους ενέσεις με υπνωτικό», τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας.
Η απόδραση και ο... γάμος
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί του Σαββάτου οι απαγωγείς είχαν την πρώτη επαφή με τον 51χρονο από τον οποίο και ζήτησαν λύτρα ύψους 5.000.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο 41χρονος έφυγε από το σπίτι δίνοντάς τους διορία για να το σκεφτούν, ενώ πίσω άφησε ως φρουρό τον 35χρονο από το Καζακστάν. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί, σε κάποια στιγμή ο επιχειρηματίας κατόρθωσε να βγει στην αυλή του σπιτιού από μία μπαλκονόπορτα, που δεν ήταν καλά ασφαλισμένη και εκεί συνεπλάκη με τον 35χρονο φρουρό. Οι δυο άντρες, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, άρχισαν να χτυπιούνται και τότε έτρεξε σε βοήθεια του πατέρα του και ο 17χρονος, με συνέπεια ο 35χρονος να βρεθεί σε δύσκολη θέση και να... τραπεί σε φυγή. Οπως εξηγεί αξιωματικός, ο φρουρός των θυμάτων κατάλαβε ότι η «δουλειά» είχε στραβώσει, καθώς τον καβγά τους αντιλήφθηκαν οι καλεσμένοι ενός γάμου που γινόταν σε κοντινό ξωκλήσσι. Μάλιστα, σε αυτούς απευθύνθηκε και ο 51χρονος επιχειρηματίας εξηγώντας τους ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ με κινητό που του έδωσαν ενημέρωσε την αστυνομία.
agelioforos