22.8.12

Ετοιμασίες για μεταβατική κυβέρνηση στη Συρία…


Όλα δείχνουν ότι οι πληροφορίες περί πρόθεσης παραίτησης υπό όρους εκ μέρους του Μπασάρ Αλ Άσαντ έχουν ουσία και κάτι κινείται στα παρασκήνια της διεθνούς διπλωματίας. Μετά το πέρας της συνάντησης του προέδρου του Εθνικύ Συριακού Συμβουλίου, του κυριότερου συνασπισμού της αντιπολίτευσης, Άμπντελ Μπάσετ Σάιντα, με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι, προέκυψε ακριβώς αυτό…
Υποστηρίζεται δε, ότι η προσωρινή κυβέρνηση θα είναι ανοιχτή σε όλες τις συνιστώσες της συριακής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης και της κοινότητας των Αλαουιτών, από την οποία προέρχεται ο Σύρος πρόεδρος. Η αποστροφή του λόγου του Σύρου ηγέτη των αντικαθεστωτικών, ότι βασικός στόχος είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης «εντός της Συρίας», είναι αυτό που δίνει τροφή στα σενάρια περί εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για «αναίμακτη» αποχώρηση του Άσαντ από τη Συρία.
Το που θα μεταβεί είναι ένα θέμα, καθώς επίσης και οι εξασφαλίσεις ότι δεν θα τύχει της δέουσας περιποίησης που επιφυλάσσει η Δύση σε κάθε ηττημένο στο Διεθνές Δικαστήριο.
defence-point