7.8.12

Πύρινο μέτωπο στη Χίο - Εγκλωβισμένοι στο μοναστήρι των Οινουσσών

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται από τις 13.40, οι Οινούσσες της Χίου, από πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη δυτική περιοχή του νησιού και συγκεκριμένα στο Μοναστήρι.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στο νησί των Οινουσσών έχουν μεταβεί τρία οχήματα των 10,5, και 2,5 τόνων με το πλοίο «Psara Glory» ενώ λίγη ώρα νωρίτερα έφυγαν με σκάφος του Λιμενικού για το νησί πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου.

Εγκαταλείπουν σπίτια στις Οινούσσες

Εγκατέλειψαν τα πρώτα σπίτια του οικισμού οι ιδιοκτήτες τους καθώς η πυρκαγιά στις Οινούσσες που ξεκίνησε στο μοναστήρι, πλησιάζει απειλητικά τις κατοικημένες περιοχές.


Στο σημείο επιχειρούν άνδρες της Π.Υ. Χίου καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εντάσεως 7 μποφόρ, δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης ενώ τη μάχη εγκατέλειψε το πυροσβεστικό ελικόπτερο, εξαιτίας βλάβης που προέκυψε στον κάδο ρίψης νερού.

Εγκλωβισμένοι στο μοναστήρι

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» της Χίου στιγμές αγωνίας ζουν περί τους 30 προσκυνητές στο Μοναστήρι, των Οινουσσών καθώς η τριγύρω δασική έκταση έχει τυλιχτεί στις φλόγες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαφύγουν.

Όπως ανέφεραν μιλώντας στον «Πολίτη», έχουν αντιληφθεί μόνο την παρουσία ελικοπτέρου ενώ στο σημείο δεν έχει φθάσει κανένας πυροσβέστης.
ZOUGLA.GR