10.8.12

Στην Κύπρο ο “αργυρός” Παύλος Κοντίδης


Με δάφνινο στεφάνι έστεψαν το βράδυ της Πέμπτης τον αργυρό Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Παύλο Κοντίδη, κατά την άφιξή του στην Κύπρο, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου πυροσβεστικά οχήματα σχημάτισαν υδάτινη αψίδα για το αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών που τον μετέφερε από τη βρετανική πρωτεύουσα στη Λάρνακα.
Τον «αργυρό» Κοντίδη υποδέχθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους, ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης και εκπρόσωποι της ηγεσίας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Παύλος Κοντίδης εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που είναι ο πρώτος Κύπριος αθλητής που χάρισε Ολυμπιακό μετάλλιο στη χώρα του.
Ο Κοντίδης αφιέρωσε το μετάλλιό του σε όλους όσοι τον στήριξαν, στην οικογένειά του, στο Ναυτικό Ομιλο Λεμεσού και στους οικείους του.
Ο Υπουργός Παιδείας απένειμε στον Παύλο Κοντίδη αναμνηστικό χειροτέχνημα που απεικονίζει κλάδο ελαίας.
Ο Μητροπολίτης Κιτίου χαρακτήρισε τον Παύλο Κοντίδη «πρότυπο» για τη νεολαία και τον ευχαρίστησε για τη μεγάλη τιμή που πρόσφερε στην Κύπρο, κατακτώντας στην ιστιοπλοΐα το αργυρό μετάλλιο.
Στο αεροδρόμιο συγκεντρώθηκαν και πολλοί πολίτες, κυρίως νεαρής ηλικίας, επιφυλάσσοντας του μια θερμή υποδοχή.
Οι πολίτες ζητωκραύγαζαν ρυθμικά το μικρό όνομα του και κρατούσαν ένα μεγάλο πανό στο οποίο αναγράφονταν το σύνθημα «Παύλο σ’ ευχαριστούμε, μας έκανες περήφανους».