27.8.12

Στο στόχαστρο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής



Διάρρηξη στο σπίτι του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος στο Μπραχάμι έκαναν άγνωστοι τη στιγμή που ο Παναγιώτης Μπονάτσος βρισκόταν στο κέντρο επιχειρήσεων του Σώματος και συντόνιζε τις προσπάθειες των ανδρών του στα πύρινα μέτωπα. Τη στιγμή της διάρρηξης δεν υπήρχε κανείς μέσα στο σπίτι, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό τι αφαίρεσαν οι δράστες. Η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση εξετάζοντας κάθε ενδεχόμενο, καθώς κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι συστηματικά ο αρχηγός της Πυροσβεστικής έχει βρεθεί στο στόχαστρο κακοποιών. Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Ιανουαρίου 2012 άγνωστοι είχαν βάλει βόμβα στο αυτοκίνητο της συζύγου του αρχηγού που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι τους στο Μπραχάμι, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί, ενώ παλαιότερα είχαν σημειωθεί δύο ανάλογες επιθέσεις και πάλι με εμπρηστικούς μηχανισμούς σε αυτοκίνητα της οικογένειας.


Τελευταία φορά που άγνωστοι είχαν στείλει «μήνυμα» με αποδέκτη τον αρχηγό της Πυροσβεστικής ήταν στις αρχές του περασμένου Μαρτίου όταν ένας πυροσβέστης ανακάλυψε στα σκαλοπάτια του αρχηγείου ένα... περίεργο κουτί από το οποίο εξείχαν καλώδια. Η ανακάλυψη αυτή στάθηκε η αφορμή για να σημάνει συναγερμός και να κληθούν στο σημείο πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι λίγο αργότερα με ελεγχόμενη έκρηξη κατέστρεψαν το κουτί.

Τελικά, όπως διαπιστώθηκε, εκρηκτικός μηχανισμός δεν υπήρχε, ωστόσο, το κουτί περιείχε ένα τούβλο το οποίο ήταν τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο, καλώδια αλλά κι ένα ρολόι. Ηταν σαφές ότι κάποιοι με τον τρόπο αυτόν ήθελαν να υπενθυμίσουν την παρουσία τους στον αντιστράτηγο Ανδρέα Μπονάτσο, ο οποίος, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δείχνει επηρεασμένος από τα διαδοχικά περιστατικά που σημειώνονται σε βάρος του.

enkripto