4.8.12

Επίσκεψη Σιμόν Πέρες στην Ελλάδα


Επίσημη επίσκεψη τριών ημερών, στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, που φτάνει στην Ελλάδα, τη Δευτέρα, 6 Αυγούστου και θα έχει ευρύτατο πρόγραμμα συναντήσεων με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ο κ. Πέρες θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και στη συνέχεια με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Επίσης τη Δευτέρα, ο κ. Πέρες θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ θα παρατεθεί προς τιμήν του δείπνο από τον κ. Παπούλια.

Την Τρίτη, ο Ισραηλινός Πρόεδρος, θα καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Στις επαφές του κ. Πέρες στην Αθήνα είναι και συνάντηση με μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Αθήνας.
Ο Ισραηλινός Πρόεδρος θα αναχωρήσει από την Αθήνα την Πέμπτη 9 Αυγούστου. Στην ατζέντα των συνομιλιών του επίκεντρο θα είναι τα ενεργειακά, η συνεργασία στον τομέα της αγροτικής παραγωγής και η τουριστική συνεργασία.
Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα που μεταδόθηκε σήμερα, ο Πρόεδρος του Ισραήλ, εξέφρασε το ισχυρό ενδιαφέρον της χώρας του όσον αφορά τη συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα, επιβεβαώνοντας την πιθανότητα ενός νέου δικτύου αγωγών που θα συνδέει στο μέλλον το Ισραήλ με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη. Αναφερόμενος παράλληλα στη τουρκική στάση έναντι στις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για υδρογονάνθρακες, ο Ισραηλινός Πρόεδρος σημείωσε ότι «υπάρχει το Διεθνές Δίκαιο και όλοι μας πρέπει να το σεβόμαστε αλλιώς, δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε. Πιστεύω ότι το Διεθνές Δίκαιο θα τηρηθεί και θα δοθεί μια λύση».
http://www.onlycy.com