29.8.12

Περαστικά γεωτρύπανα στο αγκυροβόλιο Λεμεσού προκάλεσαν το ενδιαφέρον των κατοίκων της παραλιακής πόλης


Στον αγκυροβόλιο Λεμεσού εντός των ημερών αναμένεται και τρίτο πλωτό γεωτρύπανο, το οποίο θα παραμείνει για κάποιο διάστημα

Σε ενεργειακό κέντρο κι σταθμό εξελίσσεται το λιμάνι της Λεμεσού αφού στον χώρο του μεταφέρονται μηχανήματα και σταθμεύουν ειδικά σκάφη για δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Εντύπωση προκαλούν αυτές τις μέρες τα δύο τεράστια πλωτά γεωτρύπανα που παραμένουν στο αγκυροβόλιο. Πρόκειται για μηχανήματα που εργάζονται σε θαλάσσια περιοχή της Αιγύπτου και χρησιμοποιούν τον θαλάσσιο χώρο της Λεμεσού ως ενδιάμεσο σταθμό.
Το ένα πλωτό γεωτρύπανο ρυμουλκήθηκε ως τα ήσυχα νερά της περιοχής μας για να φορτωθεί σε ειδικό σκάφος. Η θαλασσοταραχή που επικρατούσε στην περιοχή που εργαζόταν δεν επέτρεπε την φόρτωση του μηχανήματος στο ειδικό πλοίο. Αύριο το σκάφος με το γεωτρύπανο αναχωρεί για το Εκουαντόρ της Αμερικής.
Το δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο έχει για προορισμό την Αίγυπτο. Θα ξεφορτωθεί από το πλοίο στην περιοχή μας και θα ρυμουλκηθεί ως τον χώρο εργασίας του.   

Όπως πληροφορούμαστε τα συγκεκριμένα γεωτρύπανα, εργάζονται στα ρηχά και για την μεταφορά τους φορτώνονται σε ειδικά σκάφη. Οι δεξαμενές των πλοίων, όταν γεμίσουν με νερό, βοηθούν να βυθιστεί το κατάστρωμα και να «καθίσει» επ’ αυτού η πλατφόρμα με το γεωτρύπανο. Ακολούθως με το άδειασμα των δεξαμενών το βυθισμένο τμήμα του πλοίου αναδύεται, έχοντας φορτωμένο για μεταφορά το πλωτό γεωτρύπανο. 
Στον αγκυροβόλιο Λεμεσού εντός των ημερών αναμένεται και τρίτο πλωτό γεωτρύπανο, το οποίο θα παραμείνει για κάποιο διάστημα αφού προγραμματίστηκε να γίνουν από συνεργεία κάποιες επιδιορθώσεις. 
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Λιμανιού Λεμεσού, αυτή η κίνηση που παρατηρείται, θα πυκνώνει διαρκώς. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται με διάφορα θαλάσσια έργα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή εκτιμούν ιδιαίτερα τα πλεονεκτήματα καλής τεχνικής εξυπηρέτησης και τροφοδοσίας, όπως και την επιλογή του ήσυχου θαλάσσιου χώρου μας.
cytoday.eu