13.8.12

Σφίγγει ο κλοιός για τους δράστες της Πάρου


Σφίγγει ο κλοιός για τους δράστες της Πάρου
Σε πλήρη εξέλιξη είναι για τρίτο 24ωρο η γιγαντιαία κινητοποίηση των αρχών για τον εντοπισμό των ληστών που την Παρασκευή σκότωσαν, στην Νάουσα της Πάρου, τον 54χρονο οδηγό ταξί. Oι έλεγχοι και τα μπλόκα στην Πάρο καθώς και άλλα νησιά των Κυκλάδων είναι συνεχείς καθώς οι υποψίες ότι οι δράστες ελλοχεύουν στο νησί περιμένοντας να χαλαρώσουν οι έλεγχοι, κάθε άλλο παρά αβάσιμες θεωρούνται.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι έχουν «ταυτοποιήσει» δύο από τους δράστες τους οποίους, ηλικιακά, περιγράφουν μεταξύ 30 και 35 ετών, θεωρώντας δε ότι έφθασαν στο νησί έως και τρία 24ωρα προτού διαπράξουν τη από την αιματηρή ληστεία.
Παρά τον κυνισμό που επέδειξαν, φονεύοντας εν ψυχρώ τον 54χρονο Δημήτρη Μίχα, οι δράστες φαίνεται πως υπέπεσαν σε λάθη.

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένα καρτοκινητό τηλέφωνο που φέρεται να ανήκει σε έναν από τους κακοποιούς. Το κινητό φαίνεται πως έπεσε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με τον 54χρονο ταξιτζή έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας στη Νάουσα. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταγράψει τους αριθμούς κλήσης του και αναζητούν στοιχεία για τους συνομιλητές τους, ενώ είναι πιθανό να ζητηθεί η βοήθεια χειριστών ειδικών συσκευών για τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων που ίσως έχουν ακόμη στην κατοχή τους οι κακοποιοί.
Σφίγγει ο κλοιός για τους δράστες της Πάρου
Επίσης στα χέρια των Αρχών, βρίσκεται ένα φουλάρι και ένα τζόκεϊ που -όπως όλα δείχνουν- ανήκουν στους δολοφόνους του Δημήτρη Μίχα και δίνουν στους αξιωματικούς πολύτιμο υλικό για τον εντοπισμό τους. Ηδη, τα υλικά βρίσκονται στα εξειδικευμένα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και οι απαντήσεις αναμένονται.
Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων έχει μπει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της Alpha Bank αλλά και από τις υπόλοιπες που διατίθενται στο νησί, στην πορεία που ακολούθησαν οι ληστές. Οπως προκύπτει από την επεξεργασία της εικόνας, τα χαρακτηριστικά των ληστών είναι ευδιάκριτα και με τα υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που διατίθενται, οι αξιωματικοί θεωρούν θέμα χρόνου να φτάσουν στη σύλληψή τους.
Στοιχεία έχουν λάβει οι Αρχές και από το καμένο αυτοκίνητο, το οποίο αρχικά θεωρήθηκε ότι είχε ενοικιαστεί από γραφείο στην Αθήνα. Οπως προέκυψε από την εξονυχιστική έρευνα, οι πινακίδες του ΙΧ ήταν κλεμμένες, ενώ το ίδιο αυτοκίνητο είχε εμπλακεί σε αιματηρή ληστεία που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2010 σε πολυκατάστημα της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Για τη ληστεία τότε είχε συλληφθεί ένας Αλβανός υπήκοος που οδηγώντας δεύτερο όχημα, στην προσπάθεια να διαφύγει, είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να παρασύρει και να τραυματίσει δύο άτομα.
Είναι ακόμα στο νησί;
Οι ειδικοί θεωρούν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το πού μπορεί να κρύβονται οι δράστες. Το ενδεχόμενο να βρίσκονται ακόμη στην Πάρο είναι ανοιχτό, καθώς αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο όπου έκαψαν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν μετά τη δολοφονία δεν θυμούνται ταχύπλοο να απομακρύνεται από το σημείο.
Από την άλλη, οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αγνοήσουν το γεγονός ότι στην περιοχή Νταμουλή του Αμπελά όπου βρέθηκε το ΙΧ είναι το πιο κοντινό σημείο προς τη Νάξο. Οπότε, οι έρευνες συνεχίζονται παντού.

«Δεν παίρνουμε λεφτά πελατών»
Αίσθηση έχει προκαλέσει η μαρτυρία του μοναδικού πελάτη που την ώρα της ληστείας βρισκόταν μέσα στην τράπεζα. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, παρά το γεγονός ότι οι ληστές «μάζευαν» ό,τι ρευστό κυκλοφορούσε στο υποκατάστημα, όταν η ταμίας τούς ενημέρωσε ότι το ποσό που ήταν πάνω στον γκισέ ήταν δικό του, εκείνοι είπαν: «Λεφτά πελατών δεν παίρνουμε, μόνο της τράπεζας θέλουμε», αφήνοντας εμβρόντητους τους πάντες με τη δήλωσή τους!
Η μαρτυρία του πελάτη αναφέρει πως οι ληστές μπήκαν στην τράπεζα σαν πελάτες. Ξαφνικά, όταν και οι τρεις είχαν μπει μέσα, φώναξαν «ληστεία», κλείδωσαν την πόρτα της τράπεζας και κατέβασαν τα στόρια.
Οπως λέει ο άνδρας, οι κακοποιοί είχαν μεταξύ τους ενδοσυνεννόηση και επικοινωνούσαν με τον «τσιλιαδόρο» που τους περίμενε έξω. Δεν ήταν απότομοι με εργαζομένους και πελάτη, αλλά «ζόρισαν» τον διευθυντή να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, κάτι που τελικά δεν πέτυχαν. Μια γυναίκα που εκείνη την ώρα προσπάθησε να μπει στην τράπεζα και διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη, τούς έκανε να επισπεύσουν τις κινήσεις τους και να φύγουν τελικά με όσα χρήματα βρήκαν εκτός χρηματοκιβωτίου.
Τέλος, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Παριανού, οι ληστές «μιλούσανκαθαρά ελληνικά. Οι φράσεις που είπαν βέβαια ήταν εκφράσεις καθημερινές, αλλά τα ελληνικά τους δεν είχαν ξενική προφορά».
ethnos.gr