26.8.12

Το πρώτο...ξύλο!!!

Efenpress: "Εβαλαν τον Πακιστανό Τζαβέντ Ασλάμ στη Βουλή!!! (και δεν θα έτρωγαν ξύλο;)

Στα χέρια βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής
Ένα απίστευτο σκηνικό φαίνεται πως εκτυλίχτηκε στο προαύλιο της Βουλής, σύμφωνα με την καταγγελία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, Βασιλικής Κατριβάνου.

Στα χέρια βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής
Σύμφωνα με την κ. Κατριβάνου, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης, επιτέθηκε τόσο στην ίδια όσο και στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, κατά τη διάρκεια του(...) αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε χθες.
Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας Τζαβέντ Ασλάμ, μετά το χθεσινό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο μπήκαν στη Βουλή για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος στον Ε.Μειμαράκη.
Όπως φαίνεται κατά την έξοδο τους από τους κοινοβούλιο και ενώ βρίσκονταν ακόμη στο προαύλιο της βουλής, δέχτηκαν τη βίαιη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση.
Ο κ. Παπαδημούλης ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών και να επιληφθούν του συγκεκριμένου περιστατικού και σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση ενάντια στην αντιπροσωπεία της χτεσινής αντιρατσιστικής πορείας, η οποία επέδωσε ψήφισμα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιτέθηκε με σπρωξιές, βρισιές και απειλές, στον δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Άσλαμ, και στη συνέχεια στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Βασιλική Κατριβάνου. Μετά την καθυστερημένη παρέμβαση της φρουράς της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απήλθε μαινόμενος και συνεχίζοντας τις απειλές.
Το περιστατικό μπορεί να μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό της ρατσιστικής βίας που δέχονται καθημερινά οι μετανάστες. Ωστόσο, καταδεικνύει ότι η βία της Χρυσής Αυγής δεν γνωρίζει κανένα περιορισμό, ούτε καν στον περίβολο του Κοινοβουλίου, και αποτελεί απειλή για όλους και όλες μας. Βέβαια, η βία αυτή, ταυτόχρονα, είναι απολύτως επιλεκτική και στρέφεται μόνο ενάντια στους αδύναμους».
newsbomb