22.8.12

Τα μαζεύουν οι Ρώσοι πεζοναύτες από τη Συρία…


Προβληματισμό προκαλεί το ρεπορτάζ του ρωσικού επιχειρηματικού τηλεοπτικού δικτύου RBK TV που αναφέρθηκε στους Ρώσους πεζοναύτες που βρίσκονται στη βάση Ταρτούς στη Συρία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δικτύου, οι πεζοναύτες έχουν επιβιβαστεί στο πλοίο που τους μετέφερε και είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προβούν σε άμεση εκκένωση της βάσης αν αυτό απαιτηθεί από τις εξελίξεις.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι πλέον έχουν «πεθάνει» οι ψευδαισθήσεις που ήθελαν τους Ρώσους να μην αντιλαμβάνονται το γεωγραφικό μειονέκτημα, αλλά και το αντίστοιχο στρατιωτικό – σχετιζόμενο με το πρώτο – και να είναι έτοιμοι να εμπλακούν στρατιωτικά για να διασώσουν τον Μπασάρ Αλ Άσαντ και το καθεστώς του στη Συρία.
Οι διευθετήσεις γίνονται σε άλλο επίπεδο. Άσυλο θα μπορούσαν θεωρητικά να του προσφέρουν και αυτό όμως με ερωτηματικό, αφού πιο πολύ τους ενδιαφέρει μετά από διαπραγμάτευση, όχι με τον Άσαντ προφανώς αλλά με τις ΗΠΑ, να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την πρόσβασή τους στο Ταρτούς ή κάπου αλλού στην ευρύτερη περιοχή την επόμενη ημέρα.
defence-point