30.8.12

Οι πρώτες εικονές από την φωτιά στον Βουτζά - Καίγονται σπίτια

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Νέο Βουτζά Αττικής. Ο πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω ότι έχει καεί τουλάχιστον ένα σπίτι ενώ η φωτιά απειλεί πολλές κατοικίες. Για την κατάσβεση της καταφθάνουν συνεχώς ενισχύσεις από εναέρια μέσα και πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής ενώ υπάρχουν και πολλοί εθελοντές.






Φωτιά που ξέσπασε στις 15:05 επι της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Νέο Βουτζά Ραφήνας, κατευθύνεται πρός Νέο Πόντο και Καλιτεχνούπολη. Στη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ο πιλότος πετάει μερικά μέτρα πάνω απο τις κορυφές των δένδρων, ενω το ελικόπτερο «βουτάει» μέσα στη χαράδρα. Με κίνδυνο της ζωής τους, μέσα σε καπνούς, με ορατότητα μηδέν και σκοπευμένες ρίψεις νερού , οι πιλότοι των πυροσβεστικών αεροσκαφών και των ελικοπτέρων προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά που κατευθύνεται απο Ν. Βουτζά προς Καλλιτεχνούπολη.



Στο τόπο της πυρκαγιάς υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις και τα πυροσβεστικά μέσα που διαθέτει ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου καθώς και ο Σύνδεσμος Προσστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού.



Στις 15:43 ήρθαν τα πρώτα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, ενω τώρα κάνουν ρίψεις τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα
Στο τόπο της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος, μαζί με το Δήμαρχο Μαραθώνα Ιορδάνη Λουίζο.


real