21.8.12

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο Αναστάσιος Θεοφίλου


Στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο Αναστάσιος Θεοφίλου
Εν τω μεταξύ αναβλήθηκε, για τις 22 Αυγούστου, η δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο όπου αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής και η αναβολή δόθηκε κατόπιν αιτήματος του ίδιου επειδή δεν έχει δικηγόρο.
Ο Θεοφίλου πήρε επίσης προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη, όταν θα βρεθεί ξανά ενώπιον του 10ου τακτικού ανακριτή για να απολογηθεί.
Εις βάρος του Αναστάσιου Θεοφίλου και των συναυτουργών του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπές.
Σφίγγει ο κλοιός για τους συνεργούς

Μία γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών κι άλλοι τέσσερις νεαροί, ηλικίας 25 έως 30 ετών, μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» αναζητούνται από την ΕΛΑΣ, ενώ ορισμένοι από αυτούς φέρονται να εμπλέκονται και στην αιματηρή ληστεία της Πάρου.
Σύμφωνα με το «Βήμα», τα ονόματα τους, όπως και του 30χρονου Αναστάσιου Θεοφίλου που εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής στην αιματηρή ληστεία στην Πάρο, είναι στη διάθεση των διωκτικών αρχών.
Μάλιστα για δύο από αυτούς έχουν ήδη εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.
Πρόκειται για τον «τοξοβόλο του Συντάγματος» και έναν 24χρονο αντιεξουσιαστή που είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
Όσον αφορά τη ληστεία της Πάρου οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι τέσσερις δράστες έφτασαν στο νησί την προηγουμένη, κοιμήθηκαν σε υπνόσακους σε υπαίθρια περιοχή κι αναχώρησαν από το νησί, το επόμενο διήμερο, ο καθένας μόνος του.
newsbomb