6.8.12

Σοβαρό επεισόδιο στα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ


Ομάδα ενόπλων που επέβαινε σε αιγυπτιακό θωρακισμένο όχημα κατάφερε να εισχωρήσει στο ισραηλινό έδαφος κοντά στο μεθοριακό φυλάκιο Κερέμ Σαλόμ στο νότιο Ισραήλ, πριν εξουδετερωθεί από το στρατό και την αεροπορία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το όχημα καταστράφηκε με τη συνδρομή του στρατού και της αεροπορίας. Το ισραηλινό ραδιόφωνο διευκρίνισε ότι ένα ισραηλινό ελικόπτερο πραγματοποίησε επίθεση και ότι τρεις τρομοκράτες που επέβαιναν στο όχημα σκοτώθηκαν. Ο στρατός διεξάγει επιχειρήσεις στον τομέα για τον εντοπισμό και άλλων ενόπλων που τυχόν βρίσκονται σε ισραηλινό έδαφος.

«Ομάδα ενόπλων πραγματοποίησε έφοδο σε αιγυπτιακό μεθοριακό φυλάκιο στην περιοχή του Σινά και σκότωσε 10 με 15 άτομα. Κατόπιν πήρε τον έλεγχο δύο θωρακισμένων αυτοκινήτων και κατευθύνθηκε στο μεθοριακό φυλάκιο Κερέμ Σαλόμ», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού. Οι ένοπλοι που επιτέθηκαν στους Αιγυπτίους μεθοριακούς φρουρούς κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ ανήκουν στην οργάνωση «Μαχητές της Τζιχάντ» και έφθασαν από τη γειτονική Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματικός των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας.
«Ακραία ισλαμιστικά στοιχεία εισχώρησαν από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω των σηράγγων, σε συνεργασία με ακραία ισλαμιστικά στοιχεία από τις περιοχές αλ-Μαντίγια και Γκαμπάλ Χαλάλ της Αιγύπτου, και επιτέθηκαν σε μεθοριακό φυλάκιο την ώρα που οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί γευμάτιζαν, στο τέλος της ημέρας νηστείας του ραμαζανιού», δήλωσε ο Αιγύπτιος αξιωματούχος.
defencepoint