17.8.12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ 09/2011



Όλο και πιό πολύ επιδεινώνεται η κατάσταση στη Σάμομε το πρόβλημα του καρδιολόγουπου δεν λέει να επιλύσει το Υπουργείο Υγείαςμε χαρακτηριστική απάθεια.

Έχει παρατήσει ολόκληρο νησί στα χέρια ενός και μόνο καρδιολόγουο οποίος είναι ανθρωπίνως  αδύνατον να εργάζεται 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα.


Αυτό το 24ωρο κατεγράφη ένας ακόμα θάνατος από ανακοπήΤου γνωστού επιχειρηματία Βαγγέλη Ισιδώρουμε συνθήκες που περιγράφονται ανάγλυφα στην Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα 17Αυγούστου 2012, στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζοο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκο οποίος έχει αναλάβει και την κοινοβουλευτική ευθύνη της εκλογικής περιφέρειας της Σάμουκαθώς το Κίνημα δεν εξέλεξε εκεί βουλευτή.

Προσθέτουμε επίσης ότι τελεσίγραφο προς το υπουργείο Υγείαςτη ΒΥγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου και τη Διοίκηση απέστειλαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους έως αύριο 18 Αυγούστου.

Οι εργαζόμενοι σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Τα χρήματα που τους οφείλονται αφορούν τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2011 και το πεντάμηνο Μάρτιος-Ιούλιος 2012.

Η πλήρης Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τέρενς Κουίκέχει ως εξής:


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

ΘΕΜΑ:ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗ

Κύριε Υπουργέ,

Έκπληκτη έχει μείνει από το πρωί η κοινωνία της Σάμουστο άκουσμα της είδησης πως ο γνωστός επιχειρηματίας από τον Μαραθόκαμπο Βαγγέλης Ισιδώρου είναι νεκρός!

Αυτό όμως που εξοργίζει περισσότερο φίλουςσυγγενείς και τους πολίτες του νησιού είναι ο άδικος τρόπος που έχασε τη ζωή τουο γνωστός επιχειρηματίας!

Χθες το πρωίΠέμπτη 16 Αυγούστου 2012 (σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου), ο Βαγγέλης Ισιδώρου ένιωσε αδιαθεσία και έντονο «σφίξιμο» στο στήθος.

Αξιοσημείωτο να αναφέρουμε είναι πως αρχικά οι συγγενικά του πρόσωπα τον προέτρεψαν να πάει στο Νοσοκομείο της Σάμουαλλά ο ίδιος αρνήθηκε λέγοντας πως αφού δεν υπάρχει καρδιολόγος και ο μοναδικός (ο κΣπύρουείναι σε άδειαδεν υπάρχει και λόγος να πάει.

Έτσι κατευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας στο Καρλόβασι.

Εκεί οι γιατροί που τον «εξέτασαν»του είπαν πως ο πόνος στο στήθος πιθανότατα να οφείλεται σε κρύωμα από το κλιματιστικό και έτσι του έδωσαν ένα σιρόπι και πήρε τον δρόμο της επιστροφής για τον Μαραθόκαμπο.

Όμως φτάνοντας έξω από ένα βενζινάδικο στην περιοχή του Μαραθοκάμπου έπαθε ανακοπή με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του σε ηλικία μόλις 60 ετών!

Είναι το 2ο περιστατικό σε διάστημα ημερών που κάποιος συμπολίτης μας χάνει έτσι άδικα τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιοαναδεικνύοντας το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με την παρουσία ενός μόνο καρδιολόγου στο Νοσοκομείο της Σάμου.

Κύριε Υπουργέ,

Έχουν περάσει μήνες από την περίοδο που γνωστοποιήθηκε η έλλειψη Καρδιολόγου στο Νοσοκομείο της Σάμου.

Μετά την αποχώρηση του δεύτερου καρδιολόγου ο ένας και μοναδικός (κΣπύρουπου υπηρετεί σε αυτό έχει φτάσει στα όρια του.

Όπως με ενημερώνει ο πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Σάμο δημοσιογράφος Γιώργος  Γαρυφάλλου«Σε καθημερινή βάση ο γιατρός δίνει ομηρικές μάχεςξεπερνώντας τα όρια του και από επαγγελματική ευσυνειδησία έχει «απαγορέψει» στον εαυτό του να κάνει χρήση της αδείας τουαλλά ακόμη και να κοιμάται!

Έχει φτάσει στο σημείο να εργάζεται εκτός από το κανονικό του ωράριο και τις αργίες και τα νυχτερινά αλλά και υπερωρίες!»

Με αυτό το μεγάλο σε διάρκεια γεγονόςδημιουργείται δυσαναπλήρωτο κενό στο σύστημα εφημεριών και στην ομαλή λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής.

Ιδιαίτερα τώρα στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Σάμου σε πολλές περιπτώσεις έχει μείνει «ξεκρέμαστη» αφού τα φυσικά όρια του γιατρού δεν του επιτρέπουν να βρίσκεται σε 24ωρη βάση στο πόστο του και αρκετές φορές αναγκάζεται σε αναρρωτική άδεια.

Από το γεγονός και μόνοόπου σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο του Υπουργείου Υγείαςπου καθορίζει τις εφημερίες των Καρδιολόγων σε μηνιαία βάσημε παρουσίες και τηλεφωνικές (σύνολο επτάτότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τόσο την ανθρώπινη προσφορά του εν λόγω γιατρούόσο και τη σοβαρότητα του κράτους πρόνοιας προς τους ασθενείςπόσο δε μάλλον όταν αυτοί είναι και ακρίτες νησιώτες.

Πριν αρκετούς μήνες σαν «όαση» ήρθε η προκήρυξη του Νοσοκομείου της Σάμου για την κάλυψη της θέσεως του Καρδιολόγου.

Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από γιατρούςείχε ως αποτέλεσμα να έχουν καταλάβει τις θέσεις που προκηρύχθηκαναλλά για κάποιον λόγο να μην έχουν παρουσιαστεί στο Νοσοκομείο.
  
Κατόπιν όλων αυτώνερωτάστε:

1. Τι προτίθεστε να κάνετε για την κάλυψη των αναγκών της Καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σάμου;

2. Για ποιον λόγο οι γιατροί καρδιολόγοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δεν τοποθετούνται στο ίδιο Νοσοκομείο;

Ο ΕΡΩΤΩΝ

ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ