10.8.12

Μύρισε... βροχή



Στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θεσσαλία προβλέπονται για σήμερα Παρασκευή νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος. 

Το απόγευμα όμως στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο τη Στερεά και την ορεινή Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τοπικά στα ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες όμως και τη βόρεια Κρήτη δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου. 


Συννεφιασμένος προβλέπεται ο καιρός το απόγευμα και στην Αθήνα, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει 36 βαθμούς. Νεφώσεις και τοπικές βροχές προβλέπονται και για την πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.



Το Σαββατοκύριακο, στην ηπειρωτική Ελλάδα, το Ιόνιο, το Β. Αιγαίο και την ορεινή Κρήτη προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες και στα ηπειρωτικά. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις.

Αναλυτικά...

ΣάββατοΚαιρός: αρχικά στη δυτική-κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, το βορειοδυτικό Αιγαίο και βαθμιαία στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. 
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση. 

Κυριακή 
Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, το βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα από το απόγευμα θα ασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους στα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη. 
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή με τη μέγιστη τιμή από 28 μέχρι 31 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Δευτέρα 
Καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως τις απογευματινές ώρες. 
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. 

Τρίτη και Τετάρτη 

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. 
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.
real