1.8.12

92η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ


 
92 Χρόνια μετά την πολιτική δολοφονία του Ίωνα Δραγούμη και εκ μέρους της επιτροπής μνήμης,που για τριάντα χρόνια τώρα ξεκίνησε και συνεχίζει την εκδήλωση αυτή,ΕΙΜΟΥΝ ΕΚΕΙ και ανέγνωσα το κείμενο που αναρτώ εδώ,μαζί με τις σχετικές φωτό.

"Η αποψινή εκδήλωση μνήμης στον Δραγούμη, γίνεται κάτω απο πολύ δύσκολες συγκυρίες για τον χώρο μας αλλά και την πατρίδα ολάκερη



Σήμερα εάν ζούσε εκείνος ο αγνός αγωνιστής και ακόμη και αν ήξερε πως κάπως έτσι θα τελείωνε την ζωή του πάνω στην γη και πάλι,θα έπραττε ακριβώς τα ίδια,έτσι λοιπόν σας καλώ όλους όσοι είστε παρόντες να αντιληφθείτε την κρισιμότητα της στιγμής,να πάτε τα πάντα πίσω και να βροντοφωνάξουμε στο κέντρο της Αθήνας το σύνθημα "ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ!" αλλά και να ψάλουμε τον εθνικό μας ύμνο.

Για εμένα προσωπικώς τέως και νύν συναγωνιστές δεν υπάρχουν και ουδείς περισεύει,απλά ο καθένας ως εχέφρων πολίτης οφείλει να επιλέξει τον τρόπο του αγώνα.

Ο στόχος μας μόνον ένας,η ανακατάληψη της πατρίδας.

ο πατριωτικός χώρος πρέπει να ζήσει και θα ζήσει και πάντα να θυμάστε πως το καλύτερο μνημόσυνο για τον δραγούμη και όλους τους ήρωες που πότισαν με το αίμα τους αυτή την γη, είναι οχι τα στεφάνια και οι λόγοι απο τα εκάστοτε βήματα που μας δίδονται,αλλά η δική μας σύμπνοια.

Kαι τελειώνω με μια στροφή απο ένα ποίημα μου

"Την ζωή σου μην ντροπιάζεις
και μην ζείς μές την σκλαβιά
αν στα χαμηλά κοιτάζεις
δε σου πρέπει λευτεριά"


Καλόν και τίμιον αγώνα σε όλους

ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!
"

Πάνος Χατζηγεωργιάδης 
Μέλος ένωσης μουσικοσυνθετών Αγγλίας
Λογοτέχνης και Δημοσιογράφος
Πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ