31.8.12

ΑΝΕΛ: Καταργήστε τους 55 Γραμματείς υπουργείων, αξιοποιήστε τους υπαλλήλους



Καταργήστε τους 55 Γραμματείς υπουργείων, αξιοποιήστε τους υπαλλήλους, ζήτησε από την κυβέρνηση σε επιτροπή της βουλής, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κ. Μαρκόπουλος

Την άμεση κατάργηση όλων των θέσεων Γενικών και Ειδικών Γραμματέων των υπουργείων, ζήτησε ο γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος κατά την εισήγησή του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Τόνισε πώς η χώρα μας είναι πιο μικρή από Πολιτεία  των ΗΠΑ και δεν χρειάζονται 40 Υπουργοί και 55 Γραμματείς.

Στην επιτροπή  η οποία εξετάζει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Περιστολή δημοσίων δαπανών, ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων και άλλες διατάξεις» ο κ. Μαρκόπουλος, αντιπρότεινε, αντί της εφεδρείας, την τοποθέτηση ικανών δημόσιων υπαλλήλων σε θέση ευθύνης και στηλίτευσε την κυβέρνηση για την αδυναμία της να αντισταθεί σε ρουσφετολογικές προσλήψεις.
Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ στην επιτροπή και κατέληξε:
«Καταψηφίζουμε την κεντρική ιδέα με την οποία κυβερνάτε τον τόπο, είναι η κεντρική ιδέα του πολιτικού στρουθοκαμηλισμού. Ενώ βλέπετε ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός, δηλαδή η σπατάλη και η γραφειοκρατία, δεν μπορείτε να τον αντιμετωπίσετε ή βάζετε το κεφάλι σας στην άμμο ή βάζετε τη γόπα κάτω από το χαλί».
http://www.eklogika.gr