20.8.12

Βρέθηκε το κρησφύγετο του 29χρονου στη Λαμία-VIDEO



Ξετυλίγεται μέρα με την μέρα το «κουβάρι» που ενώνει τον φερόμενο ως δράστη της αιματηρής ληστείας της Πάρου με τρομοκρατική οργάνωση. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από την Αστυνομία, βρέθηκε το κρησφύγετο του 29χρονου στην πόλη της Λαμίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έφτασαν στον εντοπισμό μετά από τηλεφώνημα κατοίκων της πόλης στο διαμέρισμα που νοίκιαζε ο Α.Θ.  Ουσιαστικά δηλαδή καρποφόρησαν οι προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ. που από την Κυριακή (19/08) δημοσίευσε φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη και των συνεργών τους κατά τη διάρκεια της ληστείας στο υποκατάστημα της τράπεζας στην Νάουσα της Πάρου.
Αυτή την ώρα ειδικό κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκεται καθ' οδόν για τη Λαμία προκειμένου να εξετάσει όσα ευρήματα υπάρχουν στο διαμέρισμα.



Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, οι αστυνομικοί στη Λαμία προσπαθούν από χθες να διασταυρώσουν όλα αυτά τα στοιχεία χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν φτάσει σε κάποιο συμπέρασμα. «Ελπίζουμε οι πολίτες, βλέποντας τις φωτογραφίες να μας δώσουν κάποια στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν» υπογραμμίζει αστυνομική πηγή.

Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, πήρε από τον 10ο τακτικό ανακριτή, ο 29χρονος Α.Θ., ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία στην Πάρο. Η παράταση δόθηκε από τον ανακριτή προκειμένου ο Θεοφίλου να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 29χρονο 

Εναντίον του 29χρονου ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία, ληστεία κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή, ενώ επίσης του ασκήθηκε δίωξη και για κλοπές. Την ίδια ώρα, θέμα ημερών είναι και η διαβίβαση στους αρμόδιους εισαγγελείς, που εξετάζουν την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς», του φακέλου του 29χρονου φερόμενου ως δράστη. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής μιλούν με βεβαιότητα για εμπλοκή του συλληφθέντα σε τρομοκρατική επίθεση καθώς γενετικό του υλικό είχε εντοπιστεί και ταυτοποιήθηκε σε γιάφκα στο Αγρίνιο το 2010.
real.gr