29.8.12

Επεισοδιακή η πορεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ - Ελεύθεροι οι 2 οδηγοί απορριματοφόρων



Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν οι 2 οδηγοι απορριματοφόρων που είχαν συλληφθεί νωρίτερα κατά την διάρκεια της πορείας της ΠΟΕ - ΟΤΑ με την αιτιολογία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Εξω από τα κεντρικά της Τροχαίας είχαν συγκεντρωθεί συνάδελφοί τους σε ένδειξη συμπαράστασης.








Το χρονικό της πορείας 
Στις 10.30 το πρωί, διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και κλούβες έκλεισαν τον δρόμο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Τα οχήματα ανέβαιναν στα πεζοδρόμια αλλά και πήγαιναν αντίθετα στους δρόμους για να σπάσουν τον κλοιό. Κάποια στιγμή οι διαδηλωτές επιχείρησαν ακόμα και να σηκώσουν με τα χέρια περιπολικό για να ανοίξουν τον δρόμο! 



Τότε έγινε χρήση χημικών από τα ΜΑΤ και έγιναν μικροσυμπλοκές.




Λίγο πριν τις 11.00, δυο απορριματοφόρα επιχείρησαν να ξεκινήσουν παρά τις απαγορεύσεις της αστυνομίας. Τότε απεργοί κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του αστυνομικού που είχε βγεί από το περιπολικό και τον έσπρωξαν. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση του Προεδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλου.

ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ "ΑΝΑΠΟΔΑ" ΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ "ΑΝΑΠΟΔΑ" ΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ
ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ



ΚΛΟΥΒΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΛΟΥΒΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ



Οι δήμαρχοι ελπίζουν, για την επίλυση των οξυμένων οικονομικών προβλημάτων τους, στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η οποία γίνεται μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ. Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνέλθει στις 3 μετά το μεσημέρι. Οι τελικές αποφάσεις για την περαιτέρω στάση της Αυτοδιοίκησης θα ληφθούν αύριο (Πέμπτη), στο έκτακτο συνέδριο που συγκαλεί η ΚΕΔΕ.





Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΠΕΔΑ, οι δήμοι Αττικής διεκδικούν, την τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για διατήρηση των ΚΑΠ τουλάχιστον στα 2,7 δισ. για το 2012, χρηματοδότηση των απαραίτητων αναπτυξιακών έργων από το ΕΣΠΑ, μετά και την συρρίκνωση μέχρι σημείου ουσιαστικής κατάργησης της ΣΑΤΑ και περάσπιση των Αυτοδιοικητικών θεσμών και λειτουργιών από τον ευτελισμό και την απαξίωση .

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι δήμοι της Αττικής ζητούν την ενεργητική συμπαράσταση των πολιτών, καθώς «το κόστος από την αδυναμία λειτουργίας των δήμων στην οποία οδηγούμαστε με ευθύνη της κυβέρνησης θα πληρώσουν οι πολίτες της Αττικής, που θα στερηθούν λειτουργίες κοινωνικής υποστήριξης και υπηρεσίες απαραίτητες για την καθημερινή εξυπηρέτησή τους και ποιότητα της ζωής τους».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
newsit