2.8.12

Πάρος: Σημαντικά λάθη στην υπόθεση της 15χρονης


Πάρος: Σημαντικά λάθη στην υπόθεση της 15χρονης
Σε "θρίλερ" εξελίσσεται η υπόθεση της 15χρονης που βρέθηκε βαριά τραυματισμένη το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουλίου σε παραλία της Πάρου.
Οι διωκτικές αρχές θέλουν πάσει θυσία να φτάσουν το συντομότερο στον δράστη που επιτέθηκε στο άτυχο κορίτσι. Μέχρι χθες η Αστυνομία κάλεσε περισσότερα από 25 άτομα για μαρτυρία και λήψη DNA.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" σε πρώτη φάση εντοπίστηκαν κάτοικοι τηςΠάρου και γνωστοί της οικογένειας του κοριτσιού που παραθέριζαν στο νησί.
Τα πρώτα πέντε δείγματα που εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν συμπίπτουνμε το γενετικό υλικό το οποίο βρέθηκε στο σώμα της ανήλικης.
Παράλληλα οι αστυνομικοί της Δίωξης Κατά Εγκλημάτων Ζωής και της Ασφάλειας Σύρου που έχουν την ευθύνη των ερευνών εξακολουθούν να συγκεντρώνουν καταθέσεις από παραθεριστές που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή ή γνώριζαν την κοπέλα. Η προσοχή της Αστυνομίας επικεντρώνεται τώρα σε ανθρώπους που σύμφωνα με μαρτυρίες βρίσκονταν στην παραλία της Χρυσής Ακτής και της Νέας Χρυσής Ακτής, αλλά ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί για να δώσουν βιολογικό υλικό.
Τα λάθη που έγιναν
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας έμπειροι αξιωματικοί της αστυνομίας αναγνωρίζουν πως έγιναν σημαντικά λάθη στην υπόθεση της 15χρονης όταν εκείνη βρέθηκε αιμόφυρτη στα βράχια.  «Είναι πολύ πιθανόν σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης να χάθηκαν τις ημέρες που μεσολάβησαν μέχρις ότου γίνει εκ νέου αυτοψία στον χώρο της επίθεσης», παραδέχεται στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Μυστήριο επιπλέον εξακολουθεί να παραμένει τι απέγινε το κινητό τηλέφωνο που είχε μαζί της η Μυρτώ όταν έφυγε από την παραλία όπου βρισκόταν μαζί με τη μητέρα και την αδελφή της. Αυτό που προκαλέι εντύπωση στην αστυνομία είναι ότι ο δράστης εξαφάνισε το κινητό της κοπέλας πράγμα που τους κάνει να εικάζουν πιθανή προσχεδιασμένη επίθεση.
Η κατάσταση της 15χρονης παραμένει κρίσιμη αλλά ελεγχόμενη. Βρίσκεται διασωληνωμένη στην Εντατική του Αττικού νοσοκομείου. Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις θεραπόντων ιατρών που έχουν μεταφερθεί σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., δεν είναι απίθανο να αποσωληνωθεί τις επόμενες ημέρες.
Δραματική έκκληση να βοηθήσει όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό με την υπόθεση της επίθεσης εις βάρος της κόρης της απευθύνει μέσω του δικηγόρου της η μητέρα του κοριτσιού, ενώ ήδη η Αστυνομία με ανακοίνωσή της καλεί οποιονδήποτε έχει δει κάτι να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
newsbomb