11.5.12

EFENPRESS: ...Διέγερση της αμορφωσιάς!

"Γιατί δεν είσαι εγέρθητος;"


Δε χρειάστηκαν ούτε 24 ώρες από την εκλογική της επιτυχία και η νεοναζιστική "Χρυσή Αυγή" αυτογελοιοποιήθηκε, στο γνωστό περιστατικό με τους δημοσιογράφους. Δε θα μιλήσουμε για το ζήτημα της συμπεριφοράς προς τους δημοσιογράφους, γιατί καταδικάστηκε ήδη από όλη την κοινωνία. Θα μιλήσουμε για την απομίμηση στρατιωτικής συμπεριφοράς, που προκαλεί θυμηδία σε όποιον έχει πραγματική στρατιωτική εμπειρία.

Κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως ο υπόδικος Η. Κασιδιάρης, θέλησαν να δικαιολογήσουν το περιστατικό λέγοντας ότι το "εγέρθητι" είναι στρατιωτικό παράγγελμα και "πρέπει να μάθουν και οι δημοσιογράφοι να πειθαρχούν". Θα επισημάνουμε λοιπόν δυο βασικά πράγματα:



1. Το παράγγελμα "εγέρθητι" (δεύτερο πρόσωπο ενικού) δίνεται μόνο σε ένα άτομο. 
Το παράγγελμα που δίνεται σε μονάδα ή τάξη εκπαίδευσης ή γενικότερα περισσότερους του ενός υφισταμένους είναι "εγερθείτε!" (δεύτερο πληθυντικό).


 Ούτε "εγέρθητο", ούτε "εγερθήτω", ούτε "εγέρθητι" ή "εγέρθητοι", που είναι οι διαδοχικές προσπάθειες που ακούγονται στο βίντεο. 
Θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα που διαφημίζει τον εθνικισμό του να έχει στοιχειώδη γνώση της ελληνικής γλώσσας
Αλλά βέβαια αυτά συμβαίνουν όταν τα στρατιωτικά παραγγέλματα δε δίνονται από στρατιωτικούς, αλλά από πρώην μπασίστες black metal συγκροτημάτων, νυν βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου....

2. Η πειθαρχία είναι χαρακτηριστικό, και μάλιστα απαραίτητο χαρακτηριστικό, των στρατιωτικών μονάδων - αλλά μόνο των στρατιωτικών μονάδων.

 Προϋποθέτει σχέση κατωτέρου προς ανώτερο. Έξω στην κοινωνία είμαστε όλοι ίσοι, και δεν οφείλει κανείς σε κανέναν στρατιωτική πειθαρχία.
 Όσο για το σεβασμό, αυτός στην κοινωνία κερδίζεται - δεν επιβάλλεται.
 Με πιθηκισμούς στρατιωτικής συμπεριφοράς, οι μόνοι που εντυπωσιάζονται είναι όσοι δεν είχαν ποτέ σχέση με την στρατιωτική ζωή.
 Όλοι οι άλλοι, αυτοί που ξέρουν, απλώς γελάνε.
enkripto.com