14.10.11

Μπαρούτι μυρίζει η ατμόσφαιρα στον ΧΥΤΑ Φυλής Videos


Σκηνικό σύγκρουσης στήνεται αυτή την ώρα έξω από τον ΧΥΤΑ Φυλής όπου οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα εμφανίζονται αμετακίνητοι στα αιτήματα τους και δηλώνουν ότι δεν θα αφήσουν τα απορριμματοφόρα να εισέλθουν στο χώρο.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και εισαγγελέας ο οποίος συνομιλεί με τους εργαζόμενους προκειμένου να ανοίξουν τις πόρτες του ΧΥΤΑ.





Στην Αθήνα ήδη τα πρώτα ιδιωτικά απορριμματοφόρα, με εντολή της Περιφέρειας Αττικής, έκαναν την εμφάνιση τους και η αποκομιδή έχει ήδη αρχίσει από νοσοκομεία και σχολεία του λεκανοπεδίου.



Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι τη Δευτέρα θα είναι μια διαφορετική μέρα για την Αθήνα όσον αφορά στο θέμα των σκουπιδιών, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι ο ΧΥΤΑ στη Φυλή θα ανοίξει με οποιονδήποτε τρόπο.



Πρόστιμα και φυλάκιση φέρνει η υγειονομική διάταξη

Αντιμέτωποι με φυλάκιση και χρηματικά πρόστιμα βρίσκονται όσοι παραβαίνουν την υγειονομική διάταξη που εξέδωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το υπουργείο Υγείας, «διατάσσει τα αρμόδια όργανα των Δήμων να επιβάλουν κυρώσεις στους ρυπαντές και σε όσους με πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους δεν συμβάλλουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και λαμβάνει πλέον τις διαστάσεις υγειονομικής κρίσης».

Η υγειονομική διάταξη βασίζεται στο αναγκαστικό νόμο 2520 του 1940 που αναφέρει ότι «οι παραβάσεις των διατάξεων του Υγειονομικού Κανονισμού (ΦΕΚ 275 Β`) και όλες οι παραβάσεις των διατάξεων όλων των Υγειονομικών Διατάξεων, οι οποίες εκδίδονται κατ` εφαρμογή του άρθρου 1 του α.ν. 2520/1940 (ΦΕΚ 273 Α`) ή κατ` εξουσιοδότηση άλλου νόμου, τιμωρούνται με κράτηση μέχρι τριών (3) μηνών ή με
πρόστιμο μέχρι τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ».

real.gr