19.10.11

Επεισόδια και μολότοφ έξω από τη Βουλή -video




Μεγάλης έκτασης επεισόδια στιγμάτισαν τη μεγαλειώδη απεργία και πορεία των συνδικάτων κόντρα στο πολυνομοσχέδιο.
Αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να εισβάλλουν στη Βουλή παραδίδοντας στις φλόγες το φυλάκιο των Ευζώνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ενώ αποπειράθηκαν να σπάσουν το φράγμα μπροστά από το Κοινοβούλιο.




Σκηνικό μάχης έχει στηθεί σε όλους του κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με τους κουκουλοφόρους να έχουν διαλύσει τράπεζες και καταστήματα και τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών.
Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα σε όλο το κέντρο ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.
Είκοσι κουκουλοφόροι αφαίρεσαν το υπηρεσιακό περίστροφο αστυνομικού στη συμβολή των οδών Πινδάρου και Βουκουρεστίου. Άνδρας των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκε στην οδό Εδουάρδου Λω.  Συνολικά έχουν τραυματιστεί 17 άτομα, 14 εκ των οποίων αστυνομικοί.

Επεισόδιο σημειώθηκε νωρίτερα στο Παγκράτι, όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, προσπάθησαν να σταματήσουν την πορεία των κατοίκων Καισαριανής – Βύρωνα και Παγκρατίου που κατευθυνόταν προς το Σύνταγμα.
Από νωρίς το πρωί το κέντρο της Αθήνας θυμίζει φρούριο με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας. 
Κατά τα άλλα, η σημερινή απεργία εκτιμάται πως είναι ενδεχομένως η μεγαλύτερη από την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο.
Περισσότεροι από 200.000 διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΑΜΕ ενώ στα αξιοσημείωτα της απεργιακής κινητοποίησης είναι το μαζικό κλείσιμο των καταστημάτων από τους επαγγελματοβιοτέχνες.