31.10.11

Ο Τσίπρας καλεί εμμέσως τον Παπούλια να παραιτηθεί -VIDEO

Το είπε μέσα, το είπε και έξω. Στρογγυλεμένα μεν, ξεκάθαρα δε. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε εμμέσως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί για να οδηγηθεί ο τόπος σε εκλογές.
"Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική καμπή για τη χώρα. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου έχουν αποδειχθεί εγκληματικές καθώς διαλύουν την κοινωνική συνοχή, συρρικνώνουν την εθνική και λαϊκή κυριαρχία και εκφυλίζουν την ίδια τη δημοκρατία", είπε ο κ.Τσίπρας βγαίνοντας από την συνάντηση.

Και συνέχισε: "Ήρθα σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον
κατά το Σύνταγμα ρυθμιστή του πολιτεύματος, προκειμένου να του καταθέσω τη διαπίστωσή μας, ότι υπάρχει μια πρωτοφανής δυσαρμονία της ασκούμενης πολιτικής με τη λαϊκή βούληση. Εξήγησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη θέση μας, καθώς και του κατέθεσα και ένα υπόμνημα σκέψεων, ότι αυτή τη στιγμή η άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, καθώς επίσης και η άμεση αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής προϋπόθεση για την κοινωνική ομαλότητα."

Έχω την αίσθηση ότι όλοι μας, από τον τελευταίο εκλεγμένο εκπρόσωπο ως τον πρώτο πολίτη της χώρας οφείλουμε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας και των όσων το Σύνταγμα επιτάσσει, να πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας.


Στο ερώτημα αν συνιστούν άμεση προτροπή προς παραίτηση τα όσα λέει απάντησε:

"Το Σύνταγμα της χώρας ορίζει σαφώς ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαφυλάττει το Σύνταγμα και τους νόμους, προστατεύει την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της πατρίδας μας και προφυλάσσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την απόλυτη ευχέρεια αλλά και την ευθύνη ο ίδιος να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα προφυλάξει το Σύνταγμα και τους νόμους και την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας."


Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε και υπόμνημα με τις σκέψεις του, όπως είπε, στον κ. Παπούλια. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ



Παγωμένο κλίμα

Τα χαμόγελα και οι ευγένειες ανήκουν στο παρελθόν. Αυτό φάνηκε από την υποδοχή που επιφύλαξε στον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στον καθιερωμένο διάλογο μπροστά στις κάμερες υπήρξε... μονόλογος! Ο κ. Τσίπρας ήταν εκείνος που μίλησε και ο κ. Παπούλιας εμφανώς εκνευρισμένος από όσα έγιναν την 28η Οκτωβρίου αλλά και την καθυστέρηση καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ της προσβολής στον θεσμό του Προέδρου, δεν έβγαλε κουβέντα.



Κατά την υποδοχή του στο γραφείο του Προέδρου ο Αλ. Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στον Κ. Παπούλια: "Πιστεύω ότι είναι η στιγμή να αναλάβουμε ευθύνες και πρωτοβουλίες γα να αποκατασταθεί η δυσαρμονία. Ο λαός είναι οργισμένος.

Και συνέχισε: "Υπάρχει αίσθηση κατάφωρης αδικίας και λεηλασίας. Πρέπει να προλάβουμε δυσάρεστες εξελίξεις που πολλές φορές αδικούν πρόσωπα, θεσμους και την ίδια τη Δημοκρατίας μας."



newsit.gr