17.10.11

Κατεδαφίζουν το παλάτι του Καντάφι -Video-


Στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ μπήκαν οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης, μία από τις τελευταίες πόλεις που οι στρατιώτες του Μουαμάρ Καντάφι διατηρούσαν τον έλεγχο.
Την ίδια ώρα, εκσκαφείς άρχισαν να γκρεμίζουν από χθες τους τοίχους που περιβάλλουν το συγκρότημα Μπαμπ αλ-Αζιζίγιαστην Τρίπολη, σύμβολο του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι.
Η νέα λιβυκή ηγεσία δήλωσε ότι είναι καιρός «να κατεδαφιστεί το σύμβολο της τυραννίας». Στη θέση του συγκροτήματος πρόκειται να δημιουργηθεί ένα δημόσιο πάρκο.
Για πρώτη φορά από την κατάληψη της Τρίπολης ομάδα ένοπλων υποστηρικτών του Καντάφι συγκρούστηκε την Παρασκευή με άνδρες της μεταβατικής ηγεσίας στους δρόμους της λιβυκής πρωτεύουσας.
Οι κανταφικές δυνάμεις εξακολουθούν να διατηρούν τον έλεγχο ορισμένων περιοχών της Σύρτης όπου οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο περιμένει την πτώση της Σύρτης προκειμένου να ανακηρύξει την «απελευθέρωση» της χώρας και να ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα εκλογών.
Τα ίχνη του Μουαμάρ Καντάφι αγνοούνται από τα τέλη Αυγούστου, όταν έπεσε στα χέρια των αντικαθεστωτικών δυνάμεων η Τρίπολη.
newsbomb
_________________________________________________________________
Λέτε να τους φωνάξουμε  μετά να έρθουν και εδώ; Όλο και κάτι υπάρχει για κατεδάφιση...
EFENPRESS