1.10.11

Συνάντηση με άρωμα επενδύσεων - Video

«Η Ελλάδα είναι μία εν δυνάμει πλούσια χώρα, που μέχρι τώρα έκανε κακή διαχείριση των πόρων της και του πολύ ικανού ανθρώπινου δυναμικού της», ανέφερε το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Eμίρη και τον πρωθυπουργό του Κατάρ, Hamad Bin Khalifa Al Thani.


Συμπλήρωσε ότι σκοπός είναι μια νέα μεταλλευτική πολιτική σε λατομεία και ορυχεία της χώρας, με έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο θαλάσσιο χώρο, με προώθηση επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συνολική αξιοποίηση των φυσικών πόρων.

Αυτή είναι μια βιώσιμη στρατηγική, είπε ο πρωθυπουργός και σύμπληρωσε ότι δεν θα αργήσει η ώρα που οι επενδυτές και όλοι οι Έλληνες θα βιώσουν την οικονομική ανάταξη της χώρας.

Η συνάντηση, έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της υπογραφής επενδυτικής συμφωνίας στην οποία προχωρά το Κατάρ στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου είχε συναντηθεί με τον εμίρη και τον περασμένο Ιούνιο. Η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν άτυπη και είχε πραγματοποιηθεί στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης, όπου διέμενε ο ηγέτης του εμιράτου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε υπογράψει το 2010 μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ ύψος 5 δισ. ευρώ.

Το μνημόνιο συνεργασίας, μολονότι δεν είναι δεσμευτικό, δήλωσε την πρόθεση οικονομικής συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας.

Ωστόσο, μία από τις επενδύσεις η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί -αυτή στον Αστακό- ακυρώθηκε.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι επενδυτικός όμιλος από το Κατάρ συμμετέχει και στο νέο σχήμα που προκύπτει από τη συνένωση της Alpha με την Eurobank.

newsbomb