27.10.11

Tα δημοτικά τέλη στο δήμο Μενεμένης-Αμπελοκήπων




Η Διοίκηση του Δήμου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24.10.2011 αποφάσισε την εξίσωση – εναρμόνιση των δημοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας σε Αμπελόκηπους και Μενεμένη για το έτος 2012, υλοποιώντας προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου.           
Έτσι στη Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων αποφασίσθηκε μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2012 για τις κατοικίες (παραμένουν 1,46 ευρώ το τ.μ.) και για τα καταστήματα (παραμένουν 3,39 ευρώ το τ.μ.). Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε δύο φορές μείωση και τρεις φορές μηδενική αύξηση στους Αμπελόκηπους.           
Στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης αποφασίσθηκε η μείωση των δημοτικών τελών στις κατοικίες από 1,79 σε 1,46 ευρώ το τ.μ. (μείωση 18%) και στα καταστήματα από 4,26 σε 3,39 ευρώ το τ.μ. (μείωση 20%).           
Με τον τρόπο αυτό σε όλο το δήμο όλοι οι κάτοικοι θα καταβάλουν τα ίδια (μειωμένα) δημοτικά τέλη.           
Στην απόφασή μας αυτή προχωρήσαμε με κοινωνική ευαισθησία, λαμβάνοντας υπόψη τη σύνθεση του πληθυσμού μας (κάτοικοι με χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι κλπ), την οικονομική κρίση και την κρίση στην αγορά, την αυξημένη ανεργία, το κόστος ζωής, τις φοροεπιδρομές της κυβέρνησης και τη μείωση του εισοδήματος όλων των πολιτών.           
Για τους πολύτεκνους, τρίτεκνους, κωφούς, παραπληγικούς, ΑΜΕΑ ισχύει η υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών μειωμένη σε ποσοστό 50%.

  πηγή taxalia