26.10.11

Tούρκος Α/ΓΕΕΘΑ: "Μένει η Στρατιά του Αιγαίου" - "Μας απειλεί η Ελλάδα"!

Image
Η Τουρκία δεν σχεδιάζει να καταργήσει τη Στρατιά Αιγαίου (Δ' Στρατιά), καθώς θεωρεί ότι εξακολουθεί «να υπάρχει απειλή από την Ελλάδα» δηλώνει σε συνέντευξη που έδωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV ο νέος αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ! Υπενθυμίζεται ότι η Δ'Στρατιά έχει απόλυτα επιθετική διάταξη με στόχο την εκτέλεση αποβατικών ενεργειών στα νησιά του Α.Αιγαίου και της Δωδεκανήσουν και δημιουργήθηκε το 1975.

Έτσι πολύ γρήγορα διαψεύσθηκαν αυτοί που πανηγύριζαν στο εσωτερικό της Ελλάδας, προεξάρχοντος κάποιων παχυλά χορηγούμενων από το υπουργείο Εξωτερικών «ιδρυμάτων», αλλά και πολλών άλλων κοντόφθαλων αναλυτών που υποστήριζαν ότι η (σ.σ.: κατευναστική) πολιτική της κυβέρνησης και η αλλαγή στο εσωτερικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα άλλαζε και την φύση της Τουρκίας.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης της Στρατιάς στο πλαίσιο της αναδόμησης της διάταξης των τουρκικών δυνάμεων, ο νέος αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ είπε ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επανεξετάζουν συνεχώς τη δομή τους με βάση τις παγκόσμιες και περιφερειακές ανάγκες ασφάλειας, την τεχνολογική εξέλιξη και τις αλλαγές στις απειλές. Υπό την έννοια αυτή οι αναγκαίες ρυθμίσεις εντάσσονται στο βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην φύση της απειλής και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να καταργήσουμε την 4η Στρατιά».

Και βέβαια δεν παρέλειψε να απειλήσει και την Κύπρο: Σύμφωνα με τον Οζέλ, «η ελληνοκυπριακή διοίκηση Νότιας Κύπρου με τις παράνομες συμφωνίες που κάνει, παρ' ότι δεν έχει την αρμοδιότητα και τις αδειοδοτήσεις που κάνει από το 2003, παραβιάζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ. Επιπρόσθετα, οι έρευνες που είναι σε εξέλιξη στο οικόπεδο 12 νότια της Κύπρου, σαμποτάρουν τις συνεχιζόμενες συνομιλίες. Η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου, αφενός, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μονομερώς τον φυσικό πλούτο, ο οποίος ανήκει εξίσου και στον τουρκοκυπριακό λαό, και αφετέρου, προσπαθεί να βρει προφάσεις για να καταστήσει αναποτελεσματικές τις συνομιλίες».

Ο Οζέλ είπε επίσης ότι «η Τουρκία εκφράζει την άποψη ότι έχει αποκλειστικά δικαιώματα, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, στο βυθό και στην επιφάνεια που βρίσκεται δυτικά του σημείου 32.16.18, ότι η οριοθέτηση στην περιοχή πρέπει να γίνει μεταξύ των κρατών με βάση την ευθυδικία, ότι η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου δεν εκπροσωπεί μόνη της το νησί της Κύπρου και ότι οι συμφωνίες που υπογράφονται παραβλέποντας την ΤΔΒΚ δεν έχουν ισχύ και δεν θα τις αναγνωρίσει».

Και στην Ελλάδα οι πολιτικοί της ταγοί έχουν περικόψει τις δαπάνες ενίσχυσης των Ε.Δ. μέ νέα συστήματα κατά 70% και τα λειτουργικά τους έξοδα κατά 40% μέχε σε δύο χρόνια βαπτίζοντάς την απαξίωση των Ε.Δ. ως "εξοθρολογισμό των δαπάνων". Αλλά η Ιστορία καταγράφει τα εγκλήματά τους και θα εκδόσει βαριά ετυμηγορία...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr