12.10.11

Το εισιτήριό του θα είναι "one way ticket" ;


Ο Γιώργος πηγαίνει (αιφνιδίως) στις ΗΠΑ!


(του Μάνου Οικονομίδη)
Τη σχετική είδηση μετέδωσε κατ’ αποκλειστικότητα ο Μιχάλης Ιγνατίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, και φυσικά έχει τη βαρύνουσα σημασία της για την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία που διέρχεται η Ελλάδα.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega στη Νέα Υόρκη, στη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Κριστίν Λαγκάρντ, ο Γιώργος Παπανδρέου αποκάλυψε στη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την πρόθεσή του να μεταβεί εντός των επόμενων ημερών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει να βρίσκεται στην Αμερική το αργότερο στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ώστε να προλάβει τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, που είναι προγραμματισμένη για τις 23 Οκτωβρίου, και στην οποία θρυλείται ότι θα αποφασιστεί η «τελική λύση» για το ελληνικό πρόβλημα.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ ήδη γίνονται παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για να υπάρξει και συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό.
Εφόσον δεν καταστεί εφικτή η συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο, που θα έστελνε και το πλέον ηχηρό μήνυμα για τη στήριξη της Ελλάδας από τον Λευκό Οίκο, η Κυβέρνηση επιδιώκει να εξασφαλιστεί συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου...
με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την επικεφαλής του State Department υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, τον υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, ενδεχομένως και τον κεντικό τραπεζίτη των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι.
(statesmen.gr)
http://online-pressblog.blogspot.com