17.10.11

Nέες λυσσασμένες δηλώσεις Γερμανών κατά του εξοπλισμού της χώρας!

Image
Συμπεριφορά κατοχικής δύναμης επιδεικνύει πλέον η Γερμανία και δεν επιτρέπει καν στην Ελλάδα να εξοπλίζεται, ειδικά αν τα όπλα που αγοράζει για την άμυνά της ... δεν είναι γερμανικά: Έντονες επικρίσεις στη συμφωνία για την πώληση δύο έως τεσσάρων φρεγατών, που φέρονται να έχουν κλείσει Γαλλία και Ελλάδα, ασκεί η γερμανική αντιπολίτευση, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. «Στην παρούσα φάση το μόνο που δεν χρειάζεται η Ελλάδα είναι πολεμικά πλοία», δηλώνει με περίσσειο θράσος ο βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα εξοπλισμών Κλάους Μπάρτελ.

Σε συνέντευξή του προς την Frankfurter Rundschau, ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής τοποθετείται σε δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, που θέλει το Παρίσι να σχεδιάζει να παραδώσει δύο έως και τέσσερις νέες φρεγάτες στο ελληνικό Ναυτικό.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Der Spiegel, επειδή η Ελλάδα δεν μπορεί αυτή την περίοδο να συγκεντρώσει τα 300 εκατ. ευρώ για κάθε πλοίο, το Παρίσι προσφέρθηκε να παραχωρήσει στην ελληνική κυβέρνηση τις φρεγάτες για πέντε χρόνια δωρεάν.

Μόλις τότε θα πρέπει τα πλοία, που κατασκευάστηκαν στο κρατικό ναυπηγείο DCNS, να πληρωθούν με μειωμένη κατά 100 εκατ. ευρώ τιμή ή σε διαφορετική περίπτωση να αποκτηθούν από το γαλλικό ναυτικό.
Όπως υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό, η υποτιθέμενη συμφωνία προκαλεί τις αντιδράσεις των Γερμανών ανταγωνιστών, οι οποίοι επιδιώκουν εδώ και καιρό να διασφαλίσουν την ανάθεση της παραγγελίας.

Σε επιστολή του προς την καγκελάριο Μέρκελ ο εκπρόσωπος του ομίλου ThyssenKrupp επικρίνει το γεγονός ότι τα πλοία σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα πληρωθούν στο τέλος από τον Γερμανό φορολογούμενο, σύμφωνα με το Spiegel.

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση και των Γερμανών Πρασίνων. «Ανεξαρτήτως από το που προέρχονται, δεν επιτρέπεται να διατίθενται στην Ελλάδα προϊόντα στρατιωτικών εξοπλισμών σε βάρος των γερμανών φορολογουμένων», υπογράμμισε η εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα εξοπλισμών Κάτια Κόιλ.

Ο πολιτικός του SPD Ούβε Μπεκμάιερ εκφράζει ανησυχίες για τις θέσεις εργασίας στη Γερμανία. «Η καγκελάριος πρέπει να σταματήσει το φίλο της το Σαρκοζί», δηλώνει.

Είναι η δεύτερη παρέμβαση της Γερμανίας κατά της προμήθειας των αναγκαίων οπλικών συστημάτων για την ασφάλεια της χώρας μετά τα Μ1Α1 Αbrams. Για να δούμε θα βγει πάλι ο Η.Μόσιαλος να πει ότι "Δεν υπάρχει κανένα θέμα προμήθειας FREMM", όπως έκανε με τα Μ1Α1 Abrams; Μπορεί να το πει και ο Π.Μπεγλίτης. Όχι ότι πλέον έχει καμία σημασία το τι θα πει μία κυβέρνηση ολίγων ημερών. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Φυσικά για τις εξελίξιες αυτές δεν ευθύνονται ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι γερμανοτσολιάδες υποστηρικτές τους στην Ελλάδα. Ευθύνεται 100% η εθελόδουλη ελληνική κυβέρνηση που επιτρέπει σε κάθε καραγκιόζη να έχει λόγο για την άμυνα της χώρας! Αλλά τα ψωμιά τους είναι λίγα. Πολύ λίγα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr