24.10.11

EFENPRESS: Θα νοσταλγήσουν τον παλαβό δολοφονημένο δικτάτορα....


Ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις περί επαναφοράς της Σαρίας στη Λιβύη


Την ανησυχία της για τις «απειλές οπισθοδρόμησης» στη Λιβύη εξέφρασε η Διεθνής Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH), μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT) Μουστάφα Αμπντέλ Τζαλίλ ότι οι νέες αρχές της Λιβύης σκοπεύουν να επαναφέρουν τη Σαρία (τον ισλαμικό νόμο), ενώ κάλεσε τους Λίβυους να είναι «προσεκτικοί», όπως δήλωσε η Σουχάιρ Μπελχάσεν πρόεδρος της FIDH.


«Αναμφισβήτητα αυτό μου προκαλεί ανησυχία καθώς αποτελεί ξεκάθαρα απειλή οπισθοδρόμησης. Οι Λίβυοι και οι Λίβυες πρέπει να είναι προσεκτικοί. Δεν έπεσαν χιλιάδες νεκροί για να υπάρξει σήμερα μία οπισθοδρόμηση ιρανικού τύπου», δήλωσε η Μπελχάσεν.

Χθες στη διάρκεια του λόγου του για τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Λιβύης ο Αμπντέλ Τζαλίλ είχε δηλώσει ότι η νομοθσεσία της χώρας θα βασίζεται στη Σαρία, ενώ επεσήμανε ότι θα απαγορευθεί το διαζύγιο και θα επιτραπεί η πολυγαμία. «Εκράζω την ανησυχία μου σε σχέση με τις επαναστάσεις που έγιναν με σύνθημα την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία», πρόσθεσε η Μπελχάσεν. «Αυτές οι δηλώσεις δεν συνάδουν με το σύνθημα που ακούσαμε στους λιβυκούς δρόμους. (Οι άνθρωποι) που θα ηγηθούν του κράτους (της Λιβύης) θα πρέπει να προσέξουν να εφαρμόσουν τις εκπεφρασμένες επιθυμίες των επαναστατών και των μαρτύρων που έχασαν τη ζωή τους για το λόγο αυτό», υπογράμμισε η πρόεδρος της FIDH.
agelioforos